Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvodka o situácii v Kurskej oblasti 3. októbra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v akciách s cieľom poraziť nepriateľskú skupinu, ktorá vstúpila na územie Kurskej oblasti. Jednotky skupiny síl „Sever“ pokračovali v útočných operáciách, počas ktorých ničili formácie 21., 22. a 115. mechanizovanej, 17. tankovej, 82. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 1. brigády Národnej gardy, 36. brigády námornej […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v akciách s cieľom poraziť nepriateľskú skupinu, ktorá vstúpila na územie Kurskej oblasti.

Jednotky skupiny síl „Sever“ pokračovali v útočných operáciách, počas ktorých ničili formácie 21., 22. a 115. mechanizovanej, 17. tankovej, 82. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 1. brigády Národnej gardy, 36. brigády námornej pechoty a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Darjino, Ľubimovka, Novyj Puť, Nikolajevo-Darjino a Pľochovo.

Za posledných 24 hodín jednotky skupiny odrazili dva nepriateľské protiútoky v smere na obec Pľochovo. V dôsledku toho ukrajinské ozbrojené sily stratili 30 vojakov.

Okrem toho sa nepriateľ pokúsil päťkrát preraziť hranicu Ruskej federácie v smere na obec Novyj Puť. Prekročenie štátnej hranice bolo zmarené. Straty nepriateľa predstavovali viac ako 60 vojakov, tri bojové obrnené vozidlá a jedno auto.

Údery armádneho letectva a delostrelecká paľba ničili koncentráciu živej sily a techniky 22., 41., 61. a 115. mechanizovanej, 17. tankovej, 80. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 1. brigády Národnej gardy, 36. brigády námornej pechoty, ako aj 112. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Bogdanovka, Darjino, Zeljonyj Šljach, Ľubimovka, Martynovka, Melovyj, Nikolajevo-Darjino, Novoivanovka, Novyj Puť, Orlovka, Pľochovo, Pokrovskij, Ruskoje Porečnoje, Tolstyj Lug, Čerkaskoje Porečnoje a Južnyj.

Operačno-taktické letectvo a raketové sily podnikli útoky v Sumskej oblasti na miesta koncentrácie záloh 21., 41., 47. a 115. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 1. brigády Národnej gardy, ako aj 101. a 103. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Velikij Bobrik, Velikaja Černetčina, Gluchov, Makejevka, Obody, Pavlovka, Peremoga, Rečki, Skljarovka, Studenok a Ulanovo.

Počas dňa straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali viac ako 300 vojakov, štyri bojové obrnené vozidlá, ako aj šesť diel, vrátane dvoch amerických samohybných húfnic „Paladin“ a švédskej samohybnej húfnice „Archer a tri vozidlá.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil viac ako 19.850 vojakov, 135 tankov, 66 bojových vozidiel pechoty, 98 obrnených transportérov, 864 bojových obrnených vozidiel, 577 ďalších vozidiel, 162 jednotiek artilérie, 33 raketometov vrátane ôsmich HIMARS a šiestich M270 vyrobených v USA, deväť protilietadlových raketových systémov, päť dopravných nákladných vozidiel, 40 staníc rádio-elektronického boja, deväť protibatériových radarov, tri radary protivzdušnej obrany, 19 jednotiek inžinierskej techniky, z toho 11 ženijných odmínovacích vozidiel, jedno odmínovacie zariadenie UR-77, ako aj dve obrnené odťahové vozidlá.

Zvodka o situácii v Kurskej oblasti 3. októbra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie