Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvolali svoj Majdan a teraz volajú po pokoji? O hyenách totality…

www.slovanskenoviny.sk/rss Sen o dominancii v Európe a vo svete sa začína rodinám mimovládnych organizácií a médií vytrácať, tvrdí europoslanec Ivan David. Ako vyštudovaný psychiater vníma aj to, že nie je málo ľudí, ktorí sú ochotní potlačiť aj tie najväčšie ľudské tabu, ako napríklad to, že na ľudí sa strieľa. Rozoberá tiež osobnostný profil strelca Cintulu, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Sen o dominancii v Európe a vo svete sa začína rodinám mimovládnych organizácií a médií vytrácať, tvrdí europoslanec Ivan David. Ako vyštudovaný psychiater vníma aj to, že nie je málo ľudí, ktorí sú ochotní potlačiť aj tie najväčšie ľudské tabu, ako napríklad to, že na ľudí sa strieľa.

Rozoberá tiež osobnostný profil strelca Cintulu, ktorý mohol byť podľa jeho názoru podnecovaný k spáchaniu trestného činu.

Rozhovor prináša portál Parlamentní listy.

Po atentáte na Roberta Fica sa hovorí, že strieľanie politikov je úplne jedinečným prebytkom politickej polemiky v stredoeurópskom regióne. Čo sa stalo inak v tomto prípade, že boli prelomené všetky „červené čiary“, ktoré sme ako spoločnosť zvyčajne stanovili?

Degradácia kultúry zahŕňa opustenie pravidiel a konanie „bez obmedzení“. Prichádza k nám „kultúra“ Divokého západu. Nie je to len americká tradícia strieľania prezidentov. Útok na premiéra Roberta Fica mi najviac pripomína nedávne útoky na Nord Stream. Prezident Biden vopred povedal, že to môžu urobiť, a šéf amerického protektorátu v Európe Olaf Scholz ani viečkom nepohol. Doteraz globálne elity, nadnárodné korporácie a americký „hlboký štát“ vždy našli spôsob, ako presadzovať svoje záujmy a odstrániť prekážky. Ich mimovládne organizácie ovládajú techniku organizovania farebných revolúcií a politici, ktorých inštalujú, potom realizujú svoje ciele.

S pomocou mimovládnych organizácií a spolupracujúcich médií sú schopné kontrolovať voľby a inštalovať svojich prezidentov. Vytvoria kandidáta a vyvolajú dojem u naivnej verejnosti o jeho vynikajúcich kvalitách. Parlamentné voľby sa ťažšie ovplyvňujú. Fico a Pellegrini vyhrali nielen proti politickým oponentom, ale aj proti mainstreamovým médiám a mimovládnym organizáciám. Tieto médiá už nie sú strážnymi psami demokracie, ale hyenami totality.

Je možné, že ak niektorí politici už dlho hovoria, že ich oponent je zásadnou hrozbou, ktorú treba zastaviť, môže niekto chápať tieto slová ako výzvu na ich „zastavenie“ fyzicky?

Teraz existuje pravdepodobné podozrenie, že vrah Cintula bol súčasťou sprisahania. Robert Fico mal byť zastavený ako Nord Stream. Je však pravdepodobné, že samotný vrah nechápe, že jeho čin nie je autonómny, ale že slúžil napríklad zahraničným štruktúram vplyvu. Kým napríklad Ficovi alebo maďarským vládnym úradníkom sa dá dôverovať, že budú pracovať pre vlastné národné spoločenstvo, Šimečka, Čaputová či Korčok pracujú s podporou médií, mimovládnych organizácií a/alebo „darov“ globalistickým štruktúram. V Európskej únii sa šíri rétorika o tom, že existuje len jeden svet a zachraňujú ho, vrátane budúcej všeobecnej prosperity, alebo že „globálne problémy nemožno vyriešiť nacionalizmom“. Doposiaľ boli celkom úspešní v odvracaní pozornosti od reality a hrozných výsledkov svojich aktivít.

Aká ľudská osobnosť dokáže vnímať politické názory a ich rozdiely tak intenzívne, že je kvôli tomu schopná strieľať na človeka, čo sa inak považuje za najmenej prijateľný čin v spoločnosti?

V starých učebniciach psychiatrie boli opisy špecifických typov osobnosti v kapitole „Psychopatia“ (toto je množné číslo). Pán Cintula je charakterizovaný ako „psychopat hladný po sebapresadzovaní“ a „fanatický prenasledovateľ“ zároveň. V popredí je neuspokojená potreba vyniknúť. Všetko je mu podriadené. Preto nie je prekvapujúce, že Cintula zmenila strany konfliktu.

Atentátom mohol vyniknúť nad ostatnými, získať pozornosť. Dosiahol to v podmienkach, keď nemohol uniknúť zatknutiu a trestu. Plný nenávisti voči súčasnej vláde a ako podporovateľ opozičnej strany mohol byť dotlačený k činom, „vyprovokovaný“. Ak je to tak, je pravdepodobné, že bude „hovoriť“.

Čo hovoríte na záplavu nenávisti na sociálnych sieťach až do tej miery, že otvorene vyjadrujú podporu atentátu?

Tak ako inde, aj tu je časť obyvateľstva Slovenska šikovne manipulovaná mainstreamovými médiami a mimovládnymi organizáciami organizujúcimi protestné akcie. Existuje osobnostný rozmer nazývaný „konformita“. Len malá časť ľudí myslí dosť, pochybuje, overuje zdroje, vyhľadáva iné, zdržiava sa úsudkov, keď si nie sú istí, sú schopní aplikovať skúsenosti, aj keď nie sú drastické a osobné.

Oveľa viac ľudí prijíma a zdieľa príslovie bez kritiky, ako sa hovorí, „ako kupujem, tak predávam“. Prostredie nenávisti vytvorila predchádzajúca vláda, ktorá stratila sympatie k jej aktivitám a nečinnostiam a okrem toho boli aktívne médiá a mimovládne organizácie riadené a platené na tento účel.

Mnohí občania sa potom prispôsobujú prezentovaným naratívom. Okrem toho existuje medzi ľuďmi značná frustrácia, vrátane tej, ktorá pramení z osobných trápení a neúspechov. Zdieľané nenávistné prejavy poskytujú uvoľnenie. Anonymita sietí dáva falošný pocit anonymity a nepolapiteľnosti.

V reakcii na atentát na Roberta Fica sa hovorí o „kultivácii politického prostredia“. Pomôže však rozvážnejší jazyk každému pochopiť, že na politických oponentov sa nemá strieľať?

Prísne dodržiavanie pravidiel by pomohlo kultivovať politické prostredie. V prostredí, kde sa vražda zdá byť prijateľná, to nebude ľahké dosiahnuť. Každý vie, že na politických oponentov by sa nemalo strieľať. Ale nie je málo ľudí, ako sa ukázalo, pre ktorých to nie je tabu. Ak jedna strana opustí pravidlá, druhá sa nimi necíti viazaná.

Antifikovská opozičná strana volá po pokoji, hoci práve ona zvolala zhromaždenia v nádeji na „Majdan“. Bola to tá istá strana, ktorá využila vraždu Kuciaka a jeho partnerky na obvinenie Fica. Ich spoločný tlak bol nakoniec úspešný a Fico rezignoval. Z tváre predsedu Progresívneho Slovenska Šimečku, ktorého poznám z Európskeho parlamentu, som čítal veľa úzkosti…

V súvislosti s činom pána Cintulu zazneli názory, že sú spôsobené všeobecným „vzbudením vášní v politike“, za ktoré môžu obe strany, vrátane samotného Roberta Fica. Čo si myslíte o tomto postoji, ktorý v podstate hovorí, že „to, čo človek lieči, aj chýba“?

Zvyčajne nemá zmysel starať sa o to, kto čo povedal a čo tým myslel. Fico a jeho priaznivci, bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažia, nevytvoria veľa nenávisti. Médiá, mimovládne organizácie a veľké zahraničné peniaze nie sú na ich strane. A ich bábkari majú v stávke veľa. Ich sen ovládnuť celú Európu a „globálny“ svet sa začína rúcať. Organizuje sa aj protistrana.

Čo si myslíte, že ukázali reakcie politikov na tento akt? Všetci odsúdili streľbu ako neprijateľnú, vrátane politikov z EÚ a z celého sveta, ale iné reakcie sa začali líšiť…

Zistil som, a netrvalo mi dlho, že jednou z hlavných „európskych hodnôt“ je pokrytectvo s dvojitým metrom a hlavnými nástrojmi sú korupcia a strach…

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Zvolali svoj Majdan a teraz volajú po pokoji? O hyenách totality… je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie