Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvolený prezident Pellegrini už odvolil a vyzval ľudí k urnám: Únia musí obnoviť postavenie, ktoré stráca

Európska únia dnes stojí na rázcestí a musí prijať závažné rozhodnutia o svojom budúcom fungovaní. V sobotu to skonštatoval zvolený prezident Peter Pellegrini, ktorý svoj hlas v eurovoľbách odovzdal vo volebnej miestnosti v obci Králiky pri Banskej Bystrici. Slovákov vyzval, aby prišli k volebným urnám a verí, že účasť bude tentoraz vyššia ako v roku 2019. […]
Menej ako 1 min. min.

Európska únia dnes stojí na rázcestí a musí prijať závažné rozhodnutia o svojom budúcom fungovaní. V sobotu to skonštatoval zvolený prezident Peter Pellegrini, ktorý svoj hlas v eurovoľbách odovzdal vo volebnej miestnosti v obci Králiky pri Banskej Bystrici. Slovákov vyzval, aby prišli k volebným urnám a verí, že účasť bude tentoraz vyššia ako v roku 2019.

“Európske voľby nie sú len voľby o Európskom parlamente, ale sú to aj voľby, ktoré sa bytostne dotýkajú Slovenskej republiky,” uviedol Pellegrini. Dodal, že Únia bude musieť prehodnotiť viacero svojich politík.

“Budeme musieť hovoriť o tom, ako Európska únia zastaví prepad svojho priemyslu, hospodárstva a konkurencieschopnosti, aby sa naspäť vrátila medzi top ekonomické oblasti sveta, kde, žiaľ, svoje postavenie stráca,” skonštatoval zvolený prezident.

Pellegrini vyzval Slovákov, aby sa v sobotu zúčastnili na voľbách do europarlamentu. “Pretože rozhodnutia, ktoré tam aj poslanci zvolení za Slovenskú republiku budú prijímať, majú často zásadný dosah na nás všetkých,” uviedol. Najnižšiu volebnú účasť Slovenska v rámci Únie označil za “nepekné prvenstvo” a verí, že tentoraz príde ľudí viac.

Tohtoročnú kampaň vo voľbách do Európskeho parlamentu na Slovensku zhodnotil zvolený prezident ako viditeľnejšiu, členstvo Slovenska v Únii označil za úspešný príbeh. “Slovensko sa posunulo v kvalite života výrazne dopredu, čo by sme bez členstva v Únii a výrazných zdrojov, ktoré k nám plynú, nemohli dokázať,” dodal Pellegrini.

Vo voľbách do Európskeho parlamentu na Slovensku kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci volia 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie, zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny. Definitívne výsledky eurovolieb budú známe v nedeľu po 23:00 po ukončení hlasovania vo všetkých krajinách Európskej únie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie