Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Agentúry OSN na Slovensku rázne odsudzujú útok na premiéra Roberta Fica. Nazvali ho šokujúcim

Zastúpenia viacerých úradov Organizácie Spojených národov na Slovensku v stredu rázne odsúdili útok na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorého postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Informoval o tom Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov Slovensko. “Agentúry OSN na Slovensku silne odsudzujú šokujúci útok, ktorý bol dnes spáchaný na predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica,” uviedli […]
Menej ako 1 min. min.

Zastúpenia viacerých úradov Organizácie Spojených národov na Slovensku v stredu rázne odsúdili útok na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorého postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Informoval o tom Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov Slovensko.

“Agentúry OSN na Slovensku silne odsudzujú šokujúci útok, ktorý bol dnes spáchaný na predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica,” uviedli v spoločnom vyhlásení slovenské zastúpenia Medzinárodnej organizácie pre migráciu, Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov, Detského fondu OSN a Svetovej zdravotníckej organizácie.

Premiér Fico utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je kritický. Vrtuľník ho previezol do nemocnice v Banskej Bystrici, kde ho operovali.

Páchateľom bol 71-ročný muž z Levíc. Hneď po útoku ho zadržali, vystrelil päť výstrelov. Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka išlo o jasne politicky motivovaný čin.

Tento útok odsúdili mnohí slovenskí i zahraniční politici a viaceré organizácie, či predstavitelia Európskej únie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie