Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako schudnúť bez veľkých obetí? Naučte sa päť zlatých pravidiel, ktoré vám dodajú krásny efekt

15.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/SvenHilker). Je vaša strava vaším najväčším nepriateľom, rovnako ako členstvo v posilňovni? Namiesto zbytočného stresu súvisiaceho s dokonalou postavou dbajte na zdravé stravovacie návyky a iné. Nemecký kouč odhaľuje recept na úspech v jeho najčistejšej podobe – vrátane znižovania stresu. Namiesto kávy sa oplatí vyskúšať niečo malé, napríklad sendvič […]
Menej ako 1 min. min.

15.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/SvenHilker).

Je vaša strava vaším najväčším nepriateľom, rovnako ako členstvo v posilňovni? Namiesto zbytočného stresu súvisiaceho s dokonalou postavou dbajte na zdravé stravovacie návyky a iné. Nemecký kouč odhaľuje recept na úspech v jeho najčistejšej podobe – vrátane znižovania stresu.

Namiesto kávy sa oplatí vyskúšať niečo malé, napríklad sendvič alebo zeleninu s mliečnymi výrobkami.
Foto: Pixabay/SvenHilker

Do leta zostáva už len pár mesiacov, a preto sa dnes mnohí sústreďujú na diéty, cvičenia a iné metódy na dosiahnutie dokonalej postavy. Žiaľ, veľmi často príliš vysoké nároky na začiatku celého procesu nás rýchlo odradia, čo znamená, že dokonalý plán padá na vedľajšiu koľaj. Nemecký tréner s bohatými skúsenosťami má však cestu aj pre tých najneochotnejších. Naučte sa päť zlatých pravidiel, ktoré dokážu zázraky!

Diéta a cesta za vysnívanou postavou nemusia byť za trest. Naučte sa šikovnú metódu, ktorá robí zázraky

Simon Mathis je fitness tréner a výživový poradca s deväťročnou praxou. Rozhodol sa podeliť o svoje poznatky s ostatnými a tak vznikla spoločnosť „FitLife“, ktorá vám pomôže naplánovať si cestu k dokonalej postave, no bez mučenia v posilňovni alebo obmedzujúcich diét a prerušovaného pôstu. Simonovou filozofiou je zaviesť stravovacie návyky, ktoré povedú k úspechu príjemným a ľahkým spôsobom. Svedomitosť a dôslednosť sú tu kľúčové.

Prvou zlatou radou je zaradiť pohyb do každodenného života, veď nie nadarmo sa hovorí, že pohyb je zdravie. Autor však nemá na mysli niekoľko tréningov v posilňovni týždenne – aj keď aj to sa veľmi odporúča. Patrí sem chôdza, vzdanie sa napr. MHD alebo jej nahradenie bicyklom. Počas prestávok v práci sa oplatí venovať sa aj strečingu, joge či iným jednoduchým cvikom.

Prvou zlatou radou je zaradiť pohyb do každodenného života.
Foto: Pixabay/WOKANDAPIX

Zabudnite na obmedzujúce diéty a zaveďte zdravé stravovacie návyky

Ďalším dôležitým pravidlom sú…dobré raňajky! Prvé jedlo dňa je mimoriadne dôležité a dodáva nám energiu konať. Namiesto kávy sa preto oplatí vyskúšať niečo malé, napríklad sendvič alebo zeleninu s mliečnymi výrobkami. A tu sa dostávame k ďalšiemu bodu, teda strave. Nedá sa poprieť, že toto je najdôležitejší bod, no pokojne sa zaobídete aj bez podrobného počítania kalórií.

Z dennej stravy sa však oplatí vylúčiť vysoko spracované potraviny a veľké množstvo sladkostí. Preto sa oplatí zásobiť sa zdravými maškrtami, napr. oriešky, ovocie alebo proteínové tyčinky. Na tanieri by malo byť oveľa viac zeleniny – potom sa nebudete musieť každých pár dní vzdať cestovín či pizze.

Správna hydratácia je rovnako dôležitá ako strava, na ktorú bohužiaľ veľa ľudí zabúda. Keďže ľudské telo pozostáva z viac ako 70% vody, je mimoriadne dôležité vždy piť dostatok vody. So svedomitosťou v tomto smere môže pomôcť špeciálna fľaša alebo aplikácia s pripomienkami.

Posledným zlatým pravidlom je vyhýbať sa stresu a spánkovej hygiene. O tom, že spánok je pre správne fungovanie organizmu veľmi dôležitý, netreba nikomu hovoriť. Oplatí sa teda nahradiť seriál knihou a ísť spať skôr. So stresom je to podobné – čím menej, tým lepšie, a tak vám môže pomôcť meditácia, joga či pobyt v prírode.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Fenikel – na čo je dobrý? Obohacuje chuť jedál a zmierňuje niektoré nepríjemné neduhy

Funguje ako „prírodný Ozempic“. Po raňajkách pite namiesto kávy. 2 poháre denne stačia

The post Ako schudnúť bez veľkých obetí? Naučte sa päť zlatých pravidiel, ktoré vám dodajú krásny efekt appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie