Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Americký senátor: Ukrajina je „zlatý důl“, který si nemůžeme dovolit ztratit

Podle Amerického senátora Lindseyho Grahama si Spojené státy „nemohou dovolit“ umožnit Rusku dosáhnout vítězství v Ukrajinském konfliktu, protože by to znamenalo ztrátu přímého přístupu k rozsáhlému nerostnému bohatství. V rozhovoru pro televizní stanici CBS v pořadu Face the Nation Graham obvinil Ruského prezidenta Vladimira Putina, že je „megaloman“, který se snaží „znovu vytvořit Ruské impérium […]
Menej ako 1 min. min.

Podle Amerického senátora Lindseyho Grahama si Spojené státy „nemohou dovolit“ umožnit Rusku dosáhnout vítězství v Ukrajinském konfliktu, protože by to znamenalo ztrátu přímého přístupu k rozsáhlému nerostnému bohatství.

V rozhovoru pro televizní stanici CBS v pořadu Face the Nation Graham obvinil Ruského prezidenta Vladimira Putina, že je „megaloman“, který se snaží „znovu vytvořit Ruské impérium silou zbraní“, počínaje Ukrajinou.

Dále prohlásil, že pokud Moskva v současném konfliktu zvítězí, převezme Ukrajinské bohatství a rozdělí se o něj s Čínou.

RT píše: Graham označil tuto vyhlídku za „směšnou“ a navrhl, že by bylo lepší, kdyby tento „zlatý důl“ měly k dispozici USA.

„Na Ukrajině sedí 10 až 12 bilionů dolarů kritických nerostných surovin. Mohli by se stát nejbohatší zemí v celé Evropě… Kdybychom nyní Ukrajině pomohli, mohli by se stát nejlepším obchodním partnerem, o jakém jsme kdy snili, těchto 10 až 12 bilionů dolarů kritických nerostných aktiv by mohla využít Ukrajina a Západ, ne je dát Putinovi a Číně,“ prohlásil Graham.

„Jde o velmi důležitou věc, jak Ukrajina dopadne. Pomozme jim vyhrát válku, kterou si nemůžeme dovolit prohrát… Sedí na zlatém dole. Dát Putinovi 10 nebo 12 bilionů dolarů za kritické nerostné suroviny, o které se bude dělit s Čínou, je směšné.“

Graham, dlouholetý odpůrce Ruska a jeden z nejvěrnějších stoupenců Ukrajiny v Americkém Senátu, rovněž vyzval Západ, aby urychlil zabavení 300 miliard dolarů zmrazených Ruských státních aktiv. Zopakoval svůj požadavek, aby bylo Rusko označeno za „státního sponzora terorismu“ podle Amerických zákonů, což je návrh, kvůli němuž se senátor počátkem letošního roku dostal na Moskevský seznam extremistů a teroristů.

Den před Grahamovými výroky Maďarský premiér Viktor Orbán tvrdil, že Západ chce, aby Kyjev vyhrál konflikt s Ruskem, aby mohl kontrolovat Ukrajinské bohatství.

V rozhovoru pro Hir TV Orbán obvinil USA a jejich spojence, že vidí v Ukrajině potenciální obrovský zdroj příjmů, který budou moci kontrolovat, pokud bude Rusko poraženo. Řekl také, že konflikt je velkým přínosem pro Západní „dodavatele zbraní, věřitele a spekulanty“, a dodal, že to je důvod, proč se tak dlouho vleče.

Moskva v průběhu konfliktu opakovaně prohlašovala, že jejím cílem je chránit převážně ruskojazyčné obyvatelstvo Donbasu před pronásledováním ze strany Kyjeva a zajistit bezpečnost Ruska vzhledem k rozšiřování NATO směrem k jeho hranicím. Moskva nikdy nehovořila o záměru převzít Ukrajinské zdroje, ale opakovaně zdůrazňovala, že bývalé Ukrajinské regiony, které se rozhodly připojit k Rusku, včetně Krymu, musí zůstat pod její kontrolou.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Americký senátor: Ukrajina je „zlatý důl“, který si nemůžeme dovolit ztratit first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie