Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Asia Times: Americké „Abramsy“ sa na fronte veľmi nepreviedli

Ruské jednotky používajú drony, míny a protitankové delá na ľahké zničenie amerických tankov „Abrams“. Informuje denník „Asia Times“. „Rusi zistili, že „Abramsy“ môžu byť znefunkčnené dronmi, najmä „Lancetmi“ alebo zničené mínami. Je zraniteľný voči protitankovým zbraniam, ako je ruský „Kornet“, píše sa v článku. Je potrebné poznamenať, že ukrajinský konflikt ukázal množstvo problémov s moderným […]
Menej ako 1 min. min.

Ruské jednotky používajú drony, míny a protitankové delá na ľahké zničenie amerických tankov „Abrams“.

Informuje denník „Asia Times“.

„Rusi zistili, že „Abramsy“ môžu byť znefunkčnené dronmi, najmä „Lancetmi“ alebo zničené mínami. Je zraniteľný voči protitankovým zbraniam, ako je ruský „Kornet“, píše sa v článku.

Je potrebné poznamenať, že ukrajinský konflikt ukázal množstvo problémov s moderným americkým „Abramsom“. Ruským jednotkám sa už podarilo znbičiť časť tankov dodaných Kyjevu.

Ukrajinskí vojaci sa navyše sťažujú, že v dňoch s vysokou vlhkosťou zlyháva elektronika a to bráni použitiu v boji. Navyše každý takýto tank stojí asi desať miliónov dolárov.

„Superťažký tank má tiež obmedzené použitie, pretože jeho hmotnosť a šírka sťažujú prechod po úzkych mostoch a upchatých mestských uliciach,“ upozorňuje autor.

Asia Times: Americké „Abramsy“ sa na fronte veľmi nepreviedli

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie