Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Watson: „Mierová konferencia“ je pre Zelenského sklamaním

Švajčiarska „mierová konferencia“, ktorá sa bude konať 15. — 16. júna, pravdepodobne pre Kyjev žiadny pozitívny výsledok neprinesie a pre Vladimira Zelenského to bude čisté zúfalstvo. Napísal o tom portál „Watson“. „Švajčiarsko robí všetko pre to, aby zabezpečilo, že konferencia o Ukrajine v Bürgenstocku bude úspešná. Bern dokonca zvažoval aj možnosť ruskej účasti. No teraz […]
Menej ako 1 min. min.

Švajčiarska „mierová konferencia“, ktorá sa bude konať 15. — 16. júna, pravdepodobne pre Kyjev žiadny pozitívny výsledok neprinesie a pre Vladimira Zelenského to bude čisté zúfalstvo.

Napísal o tom portál „Watson“.

„Švajčiarsko robí všetko pre to, aby zabezpečilo, že konferencia o Ukrajine v Bürgenstocku bude úspešná. Bern dokonca zvažoval aj možnosť ruskej účasti. No teraz hrozí, že spôsobí sklamanie,“ píše sa v článku.

Autor v súvislosti s miestom konania v letovisku Bürgenstock, ktoré sa nachádza na vyvýšenom brehu pri jazere použil frázu „je možné, že po dlhotrvajúcich rozhovoroch hora porodí malú myš“, a že „teraz takmer všetko naznačuje, že to bude výsledok, ku ktorému všetko speje“.

Zdôrazňuje, že vo Švajčiarsku sa nekoná žiadna „veľká udalosť“, v akú dúfal Vladimir Zelenskij počas svojej návštevy Bernu v januári 2024.

„Vzhľadom na vojenské ťažkosti na bojisku sa Zelenskij snažil dosiahnuť prelom aspoň na diplomatickej úrovni. <…> Švajčiarsko so svojím imidžom neutrálneho sprostredkovateľa a humanitárnymi tradíciami zachovanými vo veľkej časti sveta mu malo pomôcť. Zelenského cieľom bolo zabezpečiť čo najširšie spojenectvo pre jeho desaťbodový mierový plán,“ objasnil autor.

Upozorňuje, že zoznam účastníkov švajčiarskeho summitu, ktorý bol doteraz oznámený, je jednoducho „sklamaním“. Na „mierovú konferenciu“ vo Švajčiarsku zasa prídu len vysokopostavení predstavitelia tých krajín, ktoré už Ukrajine poskytujú plnú finančnú a vojenskú pomoc. Dokonca aj americký prezident Joe Biden „odmietol ponuku a radšej poslal viceprezidentku Kamalu Harrisovú.

„Niektorí zástupcovia krajín z globálneho Juhu prídu, no práve „ťažké váhy“ – tí, ktorí by dali samitu skutočnú politickú hodnotu a posilnili nádeje Ukrajiny na mier, účasť odmietajú,“ dodal autor.

Watson: „Mierová konferencia“ je pre Zelenského sklamaním

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie