Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bezcitný útok v reedukačním centru: Skupina dívek se pokusila tričkem uškrtit vychovatelku

„Po odchodu denních vychovatelek se kolem půlnoci děvčata dohodla a napadla noční vychovatelku. Zachránila ji pracovnice z dalšího poschodí, která zaslechla zvláštní zvuky. Hned, jak tam přišla, děvčata se rozutekla,“ sdělil webu Pluska.sk zdroj blízký centru. ČTĚTE TAKÉ: Otce ubodal, nožem zranil i svou matku. U soudu dostal osm let za opilství Čtyři dívky ve věku mezi […]
Menej ako 1 min. min.

„Po odchodu denních vychovatelek se kolem půlnoci děvčata dohodla a napadla noční vychovatelku. Zachránila ji pracovnice z dalšího poschodí, která zaslechla zvláštní zvuky. Hned, jak tam přišla, děvčata se rozutekla,“ sdělil webu Pluska.sk zdroj blízký centru.

ČTĚTE TAKÉ: Otce ubodal, nožem zranil i svou matku. U soudu dostal osm let za opilství

Čtyři dívky ve věku mezi 14 a 17 lety se měly ženu pokusit uškrtit tričkem, které jí obmotaly kolem krku. Přičemž útok iniciovala nejstarší ze svěřenkyň.

Na místo byla okamžitě přivolána policejní hlídka a záchranka. Napadená žena zde byla ošetřena, z útoku si odnesla několik podlitin a modřin.

Od napadení, ke kterému mělo dojít před několika dny, je vychovatelka v pracovní neschopnosti. Není jasné, zda kvůli fyzickým problémům či utrpěnému traumatu. „Napadli ji na chodbě. Na tomto poschodí byly ostatní děvčata za zavřenými dveřmi, ani nos nevystrčily. Sice útočnice neměly podporu, ale ani odpor těch ostatních. Jako by se jednalo o tichou dohodu,“ poznamenal zdroj s tím, že počet nočních vychovatelek po tomto incidentu škola posílila.

Reedukační centrum má celkem tři poschodí, v každém z nich se nachází přibližně 20 svěřenkyň a dosud na ně přes noc na každém patře dohlížela vždy jedna vychovatelka. „Všechno jsou to děvčata, které mají poruchy chování, takže už za sebou mají nějaké delikty – záškoláctví, útěky, drogy a dokonce i ublížení na zdraví. Takže toto pro ně není žádná novinka,“ dodal zdroj.

Mladší z útočnic nadále plní svou povinnou školní docházku, sedmnáctiletá iniciátorka však měla skončit v rukou policie a být převezena na dětskou psychiatrii. Dívka podle zdroje svého činu nelituje. „Právě naopak, jediné, co řekla, je, že ji mrzí, že se jí to nepodařilo dokončit,“ zdůraznil.

„V současnosti není možné poskytnout bližší informace týkající se průběhu vyšetřování trestné činnosti v uvedené věci, a to z toho důvodu, aby nedošlo ke zmaření probíhajících vyšetřovacích úkonů,“ sdělila webu Pluska.sk mluvčí slovenské Generální prokuratury Zuzana Drobová.

Neuspokojivý stav reedukačních center

Prokuratura již na začátku tohoto roku zveřejnila přelomovou zprávu, kde informovala o tom, jak reedukační centra na Slovensku selhávají.

Mají v nich být nejen nevyhovující hygienické podmínky, ale docházet v nich má také k sexuálnímu zneužívání, neobjektivnímu prodlužování pobytu a v některých střediscích měly být děti využívány k manuální práci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ozbrojenci přepadli u Paříže vůz vězeňské služby. Osvobodili drogového dealera, dva lidé zemřeli

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie