Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Biden zruší zákaz používania amerických zbraní pre neonacistický pluk Azov

www.slovanskenoviny.sk/rss Bidenova administratíva zruší svoj zákaz povoliť kontroverznej ukrajinskej vojenskej jednotke používať americké zbrane, informoval v pondelok denník Washington Post s odvolaním sa na predstaviteľov ministerstva zahraničných vecí. Americké ministerstvo zahraničia zrušilo desaťročný zákaz pre brigádu Azov používať americký výcvik a zbrane po tom, čo nová analýza nenašla žiadne dôkazy o porušovaní ľudských práv zo […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Bidenova administratíva zruší svoj zákaz povoliť kontroverznej ukrajinskej vojenskej jednotke používať americké zbrane, informoval v pondelok denník Washington Post s odvolaním sa na predstaviteľov ministerstva zahraničných vecí.

Americké ministerstvo zahraničia zrušilo desaťročný zákaz pre brigádu Azov používať americký výcvik a zbrane po tom, čo nová analýza nenašla žiadne dôkazy o porušovaní ľudských práv zo strany jednotky, uviedol Post.

“Po dôkladnom preskúmaní ukrajinská 12. brigáda špeciálnych síl Azov prešla Leahyho previerkou, ktorú vykonalo ministerstvo zahraničných vecí USA,” uviedlo ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení, ktoré noviny získali. Ministerstvo zahraničných vecí okamžite neodpovedalo na žiadosť o komentár od Reuters.

Zákon Leahy zakazuje vojenskú pomoc USA zahraničným jednotkám, o ktorých sa zistilo, že sa dopustili takýchto porušení.

Pluk Azov, ktorý má krajne pravicové, ultranacionalistické a neonacistické korene, je súčasťou ukrajinskej Národnej gardy a vyvinul sa z práporu, ktorý vznikol v roku 2014 a bojoval proti separatistom z Donbasu, ktorí si na východe Ukrajiny vyčlenili separatistické regióny a neskôr v referende sa pripojili k Ruskej federácii podobne ako Krym.

skspravy.sk

Príspevok Biden zruší zákaz používania amerických zbraní pre neonacistický pluk Azov je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie