Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin za posledný rok vyrástol o 150 %. Takto na ňom zarobíte aj vy

Bitcoin a kryptomeny sú atraktívna investícia, ktorá láka čoraz viac ľudí na svete. Tento trend je znateľný aj na Slovensku. Žiadne iné aktívum na svete neponúka také rýchle zhodnotenie. Preto nie je prekvapivé, že popularita Bitcoinu a kryptomien tak rapídne stúpa. Ak sa pozrieme na historický vývoj ceny Bitcoinu, tak tí, čo nenakupovali, zrejme ľutujú, […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin a kryptomeny sú atraktívna investícia, ktorá láka čoraz viac ľudí na svete. Tento trend je znateľný aj na Slovensku. Žiadne iné aktívum na svete neponúka také rýchle zhodnotenie. Preto nie je prekvapivé, že popularita Bitcoinu a kryptomien tak rapídne stúpa.

Ak sa pozrieme na historický vývoj ceny Bitcoinu, tak tí, čo nenakupovali, zrejme ľutujú, že tak neurobili už dávno. Ak teraz stojíte pred rovnakou otázkou, zrejme by ste si o 10 rokov povedali to isté. Cena Bitcoinu totiž z dlhodobého hľadiska stúpa hneď z niekoľkých dôvodov, a my si ich predstavíme v tomto článku.

Okrem objasnenia, prečo je Bitcoin skvelou investičnou príležitosťou, si aj vysvetlíme, kde ho nakúpiť. V časoch vysokej inflácie môže byť práve Bitcoin tou najideálnejšou voľbou. Kryptomeny môžu byť vstupnou bránou na ceste k bohatstvu a finančnej prosperite.

Za posledný rok stúpol Bitcoin o 150 %

To dokáže len máloktoré aktívum. Za posledné dva roky stúpla cena dokonca o 270 %, za 5 rokov o 710 % a za posledných 10 rokov až o 11 650 %. Z týchto čísel je zrejme každému jasné, že Bitcoin nemá konkurenciu.

Obrovské zhodnotenie Bitcoinu. Zdroj: TradingView

Mnohí, ktorí dodnes nenakúpili Bitcoin si myslia, že im vlak už dávno ušiel. Opak je pravdou. Bitcoin síce nebude z percentuálneho hľadiska za rovnaký čas robiť také percentá ako v minulosti, no dlhodobo jeho hodnota stúpa. Takže aj o pár rokov si zrejme poviete, že ste mohli nakupovať v roku 2024.

Aj keď je investícia do Bitcoinu dlhodobá, v súčasnosti môžete využiť aj fázu trhu z krátkodobého hľadiska, pretože práve teraz je ideálny čas na kúpu kryptomien. Kryptomenový trh sa nachádza v období, kedy by ceny najbližší rok mali stúpať. Bitcoin totiž nedávno zaznamenal halving, po ktorom ceny kryptomien vždy prudko rástli dlhé mesiace.

Čo je halving?

Každé 4 roky Bitcoin zaznamená halving, ktorý znižuje blokové odmeny na polovicu. Vďaka tomu sa za rovnaký čas do obehu dostane o polovicu menej mincí, čo je dôvodom cenového rastu.

TIP Začnite nakupovať Bitcoin pred ďalším rastom

The post Bitcoin za posledný rok vyrástol o 150 %. Takto na ňom zarobíte aj vy appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie