Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chlapec promlouval ke svému nádoru: Jdi pryč. Do školy se vrátil jako hrdina v hasičském voze

Jedinečný zážitek pro malého hrdinu zrealizoval hasičský sbor v Hampdenu v čele s poručíkem Crisem Leopoldem. „Dnes ráno svezeme do školy jednoho šťastného a odvážného mladého pána. Opravdu si ve škole zaslouží hrdinské přivítání. To je určené pouze pro výjimečné jedince, a tím on opravdu je,“ líčil záchranář v pondělí médiím. ČTĚTE TAKÉ: Rakovina vaječníků jako […]
Menej ako 1 min. min.

Jedinečný zážitek pro malého hrdinu zrealizoval hasičský sbor v Hampdenu v čele s poručíkem Crisem Leopoldem. „Dnes ráno svezeme do školy jednoho šťastného a odvážného mladého pána. Opravdu si ve škole zaslouží hrdinské přivítání. To je určené pouze pro výjimečné jedince, a tím on opravdu je,“ líčil záchranář v pondělí médiím.

ČTĚTE TAKÉ: Rakovina vaječníků jako tichý zabiják. Expertka popsala příznaky, které by ženy neměly podcenit

Osmiletý Colby Annis, žák druhé třídy, se po dvouměsíční léčbě mohl znovu podívat za svými spolužáky – a to ve velkém stylu. Až ke vchodovým dveřím do vzdělávacího zařízení ho zavezli záchranáři v hasičském voze. Došlo i na zapnutí majáků a houkačky.

Vnuka žena adoptovala

Radostnému momentu však předcházelo velmi náročné období. Jak sdělila Cindy Annisová, Colbyho babička na platformě GoFundMe, jejímu vnukovi byla rakovina mozku diagnostikována v březnu.

„Colbyho vychovávám od jeho narození, před dvěma lety jsem ho adoptovala. Byla mu diagnostikována velmi agresivní forma rakoviny mozku, a já kvůli léčbě a péči o Colbyho nemohu pracovat. Jsem jediný pracující člen rodiny, celá situace tak způsobila naší rodině ‚finanční katastrofu‘,“ popisovala úskalí Annisová.

S Colbym trávila čas při léčení v Bostonu, zbytek rodiny, včetně druhého vnuka, zůstal ve státě Maine. Právě z toho důvodu se rodina tehdy obrátila s žádostí o pomoc na veřejnost. „Léčebné a životní náklady se pro nás staly zdrcující a jsme vděční za jakýkoli dar, který může pomoci řešit účty za léčbu,“ dodala babička.

Ta nyní pro média přiblížila, jak její vnuk s nemocí bojoval. „Každou noc od té doby, co zjistil, že má nádor, mu říkal: ‚Nádore, vypadni z mé hlavy. Já tu velím, nechci tě tady, chci se vrátit do školy, chci vidět své kamarády. A ty mě otravuješ‘,“ popsala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Po Martínkovi se léčby dočká i Míša. Odletěla do USA, genovou terapii dostane zdarma

Příjezd Colbyho ke škole v hasičském voze sledovaly desítky žáků, mnozí z nich drželi balónky či transparenty. „Před deseti dny jsme začali odpočítávat. Takže děti s Colbym počítaly dny do jeho návratu,“ sdělila chlapcova učitelka Brooke Lordová. Školní poradkyně Melissa Ericsonová dodala, že po celou dobu, co chlapec s nádorem bojoval, byl se školou a žáky ve spojení přes FaceTime.

„Jeho hlavním cílem bylo vrátit se zpět,“ doplnila. Annisová dodala, že Colby po celou dobu věděl – a stále ví – že jsou lidé, kteří ho mají velmi rádi, modlí se za něj a doufají v to nejlepší.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie