Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čím prihnojiť na jeseň čerešne a slivky, aby stromy na budúcu jar rozkvitli naplno? Pripravujem si túto zmes

Skúsení záhradníci aplikujú na jar a na jeseň zmesi živín, ktoré zvyšujú úrodu a tiež posilňujú strom v boji proti chorobám a na dobré prezimovanie. Správne hnojenie sliviek a čerešní na jeseň je totiž zárukou dobrej úrody v budúcom roku. Všetky kôstkové ovocné stromy rýchlo vyčerpávajú pôdu, vysávajú fosfor a draslík, no najviac potrebujú tieto […]
2 min.

Skúsení záhradníci aplikujú na jar a na jeseň zmesi živín, ktoré zvyšujú úrodu a tiež posilňujú strom v boji proti chorobám a na dobré prezimovanie.

Správne hnojenie sliviek a čerešní na jeseň je totiž zárukou dobrej úrody v budúcom roku.

Všetky kôstkové ovocné stromy rýchlo vyčerpávajú pôdu, vysávajú fosfor a draslík, no najviac potrebujú tieto stromy vápnik.

Len si predstavte, koľko bobúľ visí na strome, ktorého základom je semienko, ktoré sa zase skladá z vápnika, ktorý stromy každoročne vyťahujú zo zeme.

Preto vám teraz poviem, aké hnojivá nasýtia zem vápnikom, fosforom a draslíkom.

Ak chcete pridať fosfor a draslík, ktoré sú potrebné pre všetky prezimujúce plodiny na jeseň, môžete použiť superfosfát a horčík draselný.

Tieto kvalitné hnojivá s pomalým uvoľňovaním posilnia vaše kôstkové ovocné stromy na zimu a dodajú im silu, aby v budúcom roku dobre rodili.

Rozsypte 7 polievkových lyžíc každého hnojiva okolo kmeňa stromu. Superfosfát a horčík draselný však možno nahradiť hnojivom s označením jeseň, ktoré obsahuje potrebný fosfor a draslík.

Ďalej prejdeme k doplnkom vápnika. Na jeseň vždy pridávam dolomitovú múku a vaječné škrupiny pomleté ​​v mlynčeku na kávu. Dolomit je dobrý a rýchly vápnik, v hnojive je ho asi 50%.

Dolomitová múka obsahuje aj horčík, prvok, ktorý zvyšuje celkovú produktivitu akýchkoľvek rastlín. Pod každý kôstkový strom na jeseň prisypem 2 hrnčeky dolomitovej múky.

A posledným hnojivom sú vaječné škrupiny pomleté ​​v mlynčeku na kávu. V zemi sa rozkladajú až 4 roky, počas ktorých častice škrupín nasýtia zem vápnikom. Ku každému stromu nasypem 5 polievkových lyžíc pomletých vaječných škrupín.

The post Čím prihnojiť na jeseň čerešne a slivky, aby stromy na budúcu jar rozkvitli naplno? Pripravujem si túto zmes appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie