Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čínske automobilky naďalej plánujú investovať v Únii. Eurokomisia im hrozí zavedením nového cla

Čínske automobilky naďalej plánujú investovať v Európe aj napriek krokom Európskej komisie, ktorá hrozí zavedením antisubvenčných ciel na čínske elektromobily. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa v utorok odvolala na vyjadrenie čínskeho združenia výrobcov osobných automobilov. Čínske podniky budú pokračovať v rozvoji svojich aktivít v Európe a v integrácii na tamojšie […]
Menej ako 1 min. min.

Čínske automobilky naďalej plánujú investovať v Európe aj napriek krokom Európskej komisie, ktorá hrozí zavedením antisubvenčných ciel na čínske elektromobily. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa v utorok odvolala na vyjadrenie čínskeho združenia výrobcov osobných automobilov.

Čínske podniky budú pokračovať v rozvoji svojich aktivít v Európe a v integrácii na tamojšie trhy, uviedol Cchuej Tung-šu, generálny sekretár CPCA.

Kongres USA rozširuje vyšetrovanie BMW pre nelegálnu spoluprácu s Čínou

Eurokomisia tvrdí, že čínska vláda nadmerne dotuje svojich výrobcov elektrických áut, ktoré potom zaplavujú európsky trh. Peking tieto tvrdenia odmieta a v prípade zavedenia sankčných ciel hrozí protiopatreniami.

“Tradičný automobilový priemysel zohráva veľkú úlohu pri vytváraní pracovných miest v Európe. Čínske firmy nebudú prijímať agresívne opatrenia alebo kroky na zníženie cien, ktoré by narušili stabilitu zamestnanosti v Európe,” povedal Cchuej Tung-šu.

Tvrdá konkurencia a hrozba zavedenia nových ciel zatiaľ čínskych výrobcov elektrických vozidiel neodradili od snáh o expanziu na európskom trhu.

Spoločnosť Nio, ôsmy najväčší výrobca elektrických vozidiel v Číne z pohľadu predaja, získal súhlas regulačných orgánov na výstavbu tretej čínskej továrne, ktorá by zvýšila jeho celkovú výrobnú kapacitu na približne milión vozidiel. Spoločnosť zároveň v máji otvorila svoj prvý showroom v holandskom Amsterdame.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie