Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čínske vedenie vníma Rusko ako priateľa a partnera

Je celkom prirodzené, že po inaugurácii sa na prvú štátnu návštevu ruský prezident V. V. Putin vybral do Číny. Pripomínam, že po svojej inaugurácii v marci 2023 Si Ťin-pching ako prvé navštívil Rusko. Takýmito akciami vedúci predstavitelia oboch krajín zdôrazňujú dôležitosť bilaterálneho strategického partnerstva. Verím, že rusko-čínske vzťahy sú príkladom produktívnych a otvorených vzťahov medzi […]
Menej ako 1 min. min.

Je celkom prirodzené, že po inaugurácii sa na prvú štátnu návštevu ruský prezident V. V. Putin vybral do Číny.

Pripomínam, že po svojej inaugurácii v marci 2023 Si Ťin-pching ako prvé navštívil Rusko. Takýmito akciami vedúci predstavitelia oboch krajín zdôrazňujú dôležitosť bilaterálneho strategického partnerstva.

Verím, že rusko-čínske vzťahy sú príkladom produktívnych a otvorených vzťahov medzi štátmi. Každý rok rastie počet ekonomicky ziskových projektov: spolupráca v Arktíde, „One Belt – One Road“, výstavba prvého ruského námorného terminálu na prekládku skvapalneného plynu na Ďalekom východe, či spoločný podnik na výrobu inovatívnych liekov.

Efektívnosť projektov potvrdzujú aj kvantitatívne ukazovatele. Napríklad obchodný obrat medzi Čínou a Ruskom v januári až apríli 2024 vzrástol o 4,7%, čo predstavuje 76,58 miliardy USD.

Jedným z faktorov bilaterálnej spolupráce sú priateľské vzťahy medzi V. V. Putinom a Si Ťin-pchingom, čo prispieva k harmonizácii vzťahov. Je tiež potrebné zdôrazniť, že Rusko aj Čína podporujú multipolárny svetový poriadok a spoločne sú dôležitými účastníkmi v BRICS, SCO a ďalších medzinárodných a medziregionálnych štruktúrach.

Je dôležité, aby čínske vedenie vnímalo Rusko ako priateľa a partnera, ktorý tvorí základ bilaterálnej interakcie. Myslím si, že v procese oficiálnych rokovaní dôjde k podpisu zmlúv, ktoré sa budú týkať predovšetkým sféry ekonomiky, politiky a kultúry.

Alina Naumenko, politologička, členka expertného klubu „Digoria“, špeciálne pre News Front

Čínske vedenie vníma Rusko ako priateľa a partnera

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie