Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

CME gropu plánuje spustiť obchodovanie s Bitcoinom

CME Group, najväčšia svetová burza s futures, údajne rokuje s obchodníkmi o spustení služieb obchodovania s Bitcoinom na svojej platforme. Tento krok prichádza v čase, keď na Wall Street naďalej rastie záujem o digitálne aktíva. Podľa denníka Financial Times, ktorý sa odvoláva na osoby oboznámené s touto záležitosťou, burza so sídlom v Chicagu zvažuje, že […]
Menej ako 1 min. min.

CME Group, najväčšia svetová burza s futures, údajne rokuje s obchodníkmi o spustení služieb obchodovania s Bitcoinom na svojej platforme. Tento krok prichádza v čase, keď na Wall Street naďalej rastie záujem o digitálne aktíva. Podľa denníka Financial Times, ktorý sa odvoláva na osoby oboznámené s touto záležitosťou, burza so sídlom v Chicagu zvažuje, že ponúkne spotové obchodovanie s Bitcoinom, aby uspokojila rastúci dopyt.

Rozhovory nasledujú po tom, ako americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) schválila spotové fondy obchodované na burze (ETF) s Bitcoinom na CME, popri existujúcich kryptofutures produktoch. Hoci počiatočný prílev kapitálu do spotových ETF na Bitcoin zo strany inštitucionálnych investorov, ako sú Wisconsin’s Investment Board a BNY Mellon, bol značný, nálada na trhu odvtedy ochladla, takže mnohí emitenti ETF nemajú takmer žiadny nový prílev.

Ak CME bude pokračovať v spotovom obchodovaní, bude fungovať prostredníctvom menového obchodného miesta EBS vo Švajčiarsku, ktoré je známe svojimi prísnymi predpismi o obchodovaní a skladovaní kryptomien. Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) schválila niekoľko spotových Bitcoin ETF na kótovanie na všetkých registrovaných národných burzách v USA vrátane Nasdaqu na začiatku roka 2024.

Tento vývoj by potenciálne mohol poskytnúť regulované prostredie na obchodovanie s najväčšou kryptomenou podľa trhovej hodnoty, čo môže prilákať viac inštitucionálnych investorov a obchodníkov, ktorí hľadajú štandardy dodržiavania predpisov a náležitej starostlivosti. Integrácia spotových a derivátových trhov by mohla umožniť komplexnejšie obchodné stratégie, ako napríklad arbitráž a bázické obchodovanie, využívajúce cenové rozdiely medzi týmito dvoma trhmi.

Krok CME zvážiť spotové obchodovanie s Bitcoinom odráža rastúci inštitucionálny záujem o kryptomeny a potrebu regulovaných obchodných miest. Poukazuje tiež na vyvíjajúce sa prostredie obchodovania s digitálnymi aktívami, kde sa tradičné finančné inštitúcie čoraz viac zapájajú do obchodovania s kryptomenami, aby uspokojili dopyt klientov. Keďže diskusie prebiehajú, trh očakáva ďalšie oznámenia CME týkajúce sa finalizácie ich plánov na služby obchodovania s Bitcoinom.

Zdroj: cryptonews

Príspevok CME gropu plánuje spustiť obchodovanie s Bitcoinom je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie