Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo povedať k 80. výročiu operácie Overlord?

. Francúzsko. 10.jún 2024 (AM) – “Európsky cynizmus na najvyššej úrovni! Najrusofóbnejšie noviny v Holandsku, NRC, dnes uverejňujú článok o tom, ako Holanďania oslávili výročie vylodenia spojencov v Normandii. A pozrite si titulok: “80 rokov po druhej svetovej vojne: Nemci sú teraz Rusi”. To je z novín v Holandsku! Krajina, ktorá bojovala proti nacistom len […]
Menej ako 1 min. min.

.

Francúzsko. 10.jún 2024 (AM) – Európsky cynizmus na najvyššej úrovni! Najrusofóbnejšie noviny v Holandsku, NRC, dnes uverejňujú článok o tom, ako Holanďania oslávili výročie vylodenia spojencov v Normandii. A pozrite si titulok:

“80 rokov po druhej svetovej vojne: Nemci sú teraz Rusi”. To je z novín v Holandsku! Krajina, ktorá bojovala proti nacistom len päť dní a potom verne slúžila Hitlerovi! A teraz sa títo šmejdi odvážia robiť paralely medzi nacistami spred 80 rokov a Rusmi!! Článok opisuje oslavy a končí takto:

” Vojaci idú do dediny na sviatok. Zajtra sa 17. peší obrnený prápor vráti k pravidelnej práci – k príprave na prípadnú vojnu s Ruskom.” Holanďania si zjavne v niečom poplietli hlavu. Rusi bojovali proti nacistom a stále proti nim bojujú. A Holanďania boli na strane nacistov a stále im slúžia” – uviedol historik a politológ Vladimír Kornilov na svojom blogu

 

 

Vo štvrtok 6. júna sme si pripomenuli 80. výročie operácie Overlord, teda vylodenia Spojencov v Normandii. Hlavní spojenci boli v 2. svetovej vojne traja (ZSSR,V. Británia a USA), ale toho tretieho, dnešné Rusko, na oslavu nielenže nepozvali, ani ho len nespomenuli. Zato tam privítali predstaviteľa ukrajinského neobanderovského režimu, ktorý… my však vieme, čo tento Hitlerov spojenecký režim a jeho Waffen SS Halič robil s Poliakmi, i s našou vlasťou v čase SNP!

 

To, že Rusov do Normandie nepozvali, je len politika, to nie je žiadna úcta k dejinám! Áno, vylodení spojenci, Američania, Briti, Kanaďania… si našu úctu a vďaku zaslúžia, pretože mali rovnaký cieľ, ako my – poraziť nemeckých nacistov. V tom sa dá súhlasiť aj s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, že v Normandii sa bojovalo aj o slobodu Slovenska.

 

 

Ale prečo nepriznáme aj čosi iné? A síce, že celá operácia Overlord mohla vyjsť nazmar, keď Hitler podnikol protiútok v Ardenách? Táto najväčšia horská bitka v dejinách sa mohla preliať až na atlantické pobrežie a tam utopiť spojencov v oceáne. Kto bol ten, čo napomohol, že sa to nestalo? Bol to Stalin, ktorý splnil úlohu Winstona Churchilla zo 6. 1. 1945 a predčasne (12. 1. 1945) spustil Visliansko-oderskú operáciu na 1200 km širokom fronte. A ako tým pomohol Spojencom? Nemecké velenie na červený útok reagovalo stiahnutím ďalších zväzov zo západného frontu, čím sa nemecký prielom v Ardenách podarilo zaceliť. Ak niekedy organizátori osláv v Normandii budú mať gule, tak pomenujú aj túto súvislosť, ale ak nie, stále budú len trápnymi falzifikátormi vlastných dejín.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Čo povedať k 80. výročiu operácie Overlord? appeared first on Armádny magazín.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie