Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dajte ich do nádoby a pretrepte. O dva dni neskôr bude lopatkovec vyrastať z kvetináča

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Poteší oko, krásne vonia a čistí vzduch vo vašom byte od toxínov. Môžete od črepníkovej rastliny očakávať viac? Lopatkovec vám pri pestovaní nebude robiť veľa ťažkostí a za domáce zelené hnojivo na rastliny sa vám poďakuje zdravím a eleganciou po celý rok. Schopnosť čistiť vzduch robí z […]
Menej ako 1 min. min.

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Poteší oko, krásne vonia a čistí vzduch vo vašom byte od toxínov. Môžete od črepníkovej rastliny očakávať viac? Lopatkovec vám pri pestovaní nebude robiť veľa ťažkostí a za domáce zelené hnojivo na rastliny sa vám poďakuje zdravím a eleganciou po celý rok.

Schopnosť čistiť vzduch robí z lopatkovca prírodný filter.
Foto: shutterstock/New Africa

Lopatkovec je rastlina, ktorá skrášli každý obytný priestor. Je to jedna z mála črepníkových kvetín, ktoré môžu kvitnúť v domácom prostredí po celý rok a vytvárajú krásne biele kalichy s jemnou, príjemnou vôňou. Veľmi často sa vyberá ako darček, pretože sa považuje za symbol mieru, harmónie a lásky.

Lopatkovec sa oplatí pestovať nielen pre jeho estetickú stránku, ale aj pre jeho vlastnosti čistenia vzduchu. Husté zelené listy zachytávajú toxíny a takýto prírodný filter sa skvele hodí do každej spálne, aby zabezpečil zdravý spánok.

Snívate o zdravom lopatkovci? Starostlivosť sa ukáže ako triviálna

Starostlivosť nie je náročná, takže s touto rastlinou si poradí každý, aj začínajúci amatér. Je dôležité si uvedomiť, že najlepšie sa cíti na mieste s rozptýleným slnkom, pri izbovej teplote nepresahujúcej 24 °C. Dbajte na množstvo vody. Stačí ju zalievať raz týždenne a v ostatných dňoch jemne postriekať listy vodnou hmlou.

Lopatkovec stačí zalievať raz za týždeň.
Foto: shutterstock/New Africa

Objavte domáci spôsob výroby cenného hnojiva pre zelené rastliny. Recept je jednoduchý

Aby bol lopatkovec príjemný na pohľad, silný a zdravý, môžete použiť aj vlastné zelené hnojivo. Takýto prírodný posilňovač posilní listy, dodá vitalitu celej rastline a vyživí ju od koreňov až po kvety. Užitočnú výživu vyrobíte z dvoch ľahko dostupných surovín: vody a banánovej šupky. Jej výroba je veľmi jednoduchá. Čerstvú, dôkladne očistenú banánovú šupku vložte do nádoby, zalejte ju teplou vodou, uzavrite viečkom a odložte na dva dni na tmavé miesto. Po uplynutí tejto doby roztok zrieďte čerstvou vodou v pomere 1:1. Rastlinu zalievajte raz týždenne, najlepšie na jar a v lete. To zabezpečí dobré prostredie pre rastlinu, aby sa jej darilo. Ak máte domáce zvieratá alebo malé deti, dbajte na zvýšenú opatrnosť, pretože lopatkovec môže byť pre ne toxická.

Lopatkovec môžete hnojiť domácim hnojivom vyrobeným z banánových šupiek.
Foto: shutterstock/Tatiana Foxy

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dvakrát mesačne ju nalejte do kvetináča. Lopatkovec bude bujne rásť

Stačí pridať raz týždenne. Lopatkovec bude kvitnúť v krátkom čase

The post Dajte ich do nádoby a pretrepte. O dva dni neskôr bude lopatkovec vyrastať z kvetináča appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie