Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do bielizne pridajte 2 polievkové lyžice soli. Na prací prostriedok rýchlo zabudnete

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/brizmaker). Zaujíma vás, čo vám pridanie soli do bielizne prinesie? Hoci na trhu nie je núdza o hotové pracie prostriedky, prírodné metódy sú stále obľúbené. Fungujú rovnako účinne. Ako teda používať soľ? Zaujíma vás, čo vám pridanie soli do bielizne prinesie?Foto: shutterstock.com/brizmaker Pri príprave chutných jedál v kuchyni zvyčajne […]
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/brizmaker).

Zaujíma vás, čo vám pridanie soli do bielizne prinesie? Hoci na trhu nie je núdza o hotové pracie prostriedky, prírodné metódy sú stále obľúbené. Fungujú rovnako účinne. Ako teda používať soľ?

Zaujíma vás, čo vám pridanie soli do bielizne prinesie?
Foto: shutterstock.com/brizmaker

Pri príprave chutných jedál v kuchyni zvyčajne siahame po soli. Nie každý si však uvedomuje, že okrem chuti má toto obľúbené korenie aj mnoho ďalších využití. Môžete ju úspešne použiť pri čistení aj umývaní. Ako?

Aké sú výhody pridávania soli do bielizne? Existuje mnoho výhod

Pridanie soli do bielizne znamená, že vodný kameň sa v práčke tvorí oveľa pomalšie. Zmäkčená voda je navyše šetrnejšia k tkaninám a kryštáliky si skvele poradia so všetkými druhmi škvŕn a rozjasnia sivo biele farby, takže vyzerajú ako nové. Je ideálny na čistenie záclon a posteľnej bielizne. Akoby to nestačilo, odstraňujú z bubna nepríjemný zápach. Ako ho teda používať?

Kam dávate soľ? Nielen do práčky

Ak chcete pridať soľ do práčky, nasypte ju do zásuvky na prací prostriedok.
Foto: shutterstock/Yuphayao Pooh’s

Ak chcete pridať soľ do práčky, nasypte ju do zásuvky na prací prostriedok. Zvyčajne stačia 2 polievkové lyžice, pokiaľ neplánujete obzvlášť veľké pranie, pri ktorom nie je núdza o škvrny. Vtedy postačí aj pol pohára soli. Toto korenie sa oplatí používať najmä na zašednuté tkaniny, pretože ich nielenže urobí čistými a sviežimi, ale aj neporovnateľne bielymi. Okrem toho môžete toto korenie použiť aj na namáčanie, napríklad uterákov a ako odstraňovač škvŕn. Znečistené miesto jemne navlhčite, posypte soľou a nechajte hodinu pôsobiť. Po uplynutí tejto doby hoďte tkaninu do práčky.

Čo sa dá čistiť soľou? Dokáže si poradiť s popáleninami

Soľ môžete používať aj na každodenné čistenie. Pridajte trochu vody a vytvoríte spoľahlivú pastu na čistenie drezu, rúry, sprchovej vaničky alebo dokonca pripálenej žehličky. Okrem toho si vyrobíte aj domáci pohlcovač vlhkosti. Stačí nasypať polovicu pohára soli do misky, umiestniť ho na miesto, kde sa hromadí vlhkosť a približne každé dva týždne zmes vymeniť. Po vode nezostane ani stopa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Do misky s vriacou vodou nasypte trochu soli a pozorujte, ako problém na dlhú dobu zmizne. Jednoduché a geniálne!

Domáci spôsob, ako osviežiť koberec. Bude ako nový!

The post Do bielizne pridajte 2 polievkové lyžice soli. Na prací prostriedok rýchlo zabudnete appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie