Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do Sněmovny míří čtyři noví poslanci. Nahradí úspěšné kandidáty v eurovolbách

Z českého parlamentu do toho evropského zamíří z nově zvolených 21 europoslanců hned čtyři politici. Jejich úspěch znamená nově získaný poslanecký mandát pro stranické kolegy, kteří zůstali po posledních sněmovních volbách těsně pod čarou. K TÉMATU: Kam s volebním odpadem? Hlasovací lístky vážily celkem 110 tun, zbylé je třeba zlikvidovat Svá poslanecká křesla opustí jeden zástupce […]
Menej ako 1 min. min.

Z českého parlamentu do toho evropského zamíří z nově zvolených 21 europoslanců hned čtyři politici. Jejich úspěch znamená nově získaný poslanecký mandát pro stranické kolegy, kteří zůstali po posledních sněmovních volbách těsně pod čarou.

K TÉMATU: Kam s volebním odpadem? Hlasovací lístky vážily celkem 110 tun, zbylé je třeba zlikvidovat

Svá poslanecká křesla opustí jeden zástupce TOP 09 a tři představitelé opozičního ANO. O koho se jedná?

Ondřeje Koláře (TOP 09) nahradí vysokoškolský pedagog Martin Dlouhý (TOP 09)

Kolářův stranický kolega by měl poslanecký slib složit už během příštího týdne. „Jsme v kontaktu už od pondělního rána. Já dokončím tento týden a od toho příštího mě kolega nahradí, abychom to neprotahovali,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS Kolář.

Jaroslava Bžocha (ANO) nahradí litvínovská starostka Kamila Bláhová (ANO)

Poslanci skončí mandát 15. nebo 16. července poté, co složí slib v Evropském parlamentu. „Přes léto Sněmovna nejspíš zasedat nebude, takže kolegyně se stane poslankyní během prvního zasedání v září,“ přiblížil.

Jaroslavu Pokornou Jermanovou (ANO) nahradí bývalý zákonodárce Miroslav Samaš (ANO)

Podle Pokorné Jermanové jde o „zkušeného náhradníka“. „Žije na Rakovnicku, vykonával funkci místostarosty na rakovnické radnici. Má také zkušenosti ze sektoru bezpečnosti, takže se této oblasti může věnovat,“ přiblížila poslankyně pro CNN Prima NEWS.

Kláru Dostálovou (ANO) nahradí královéhradecký zastupitel Jaromír Dědeček (ANO)

Nově zvolená europoslankyně připomněla, že Dědeček je také předseda kontrolního výboru. „Se svými zkušenostmi se může zapojit do chodu příslušného sněmovního výboru,“ zdůraznila Dostálová.

Poslanecká sněmovna ale bude muset vyřešit ještě jednu otázku. Dostálová totiž momentálně zastává také funkci místopředsedkyně dolní komory Parlamentu. I na tuto funkci se bude muset najít náhrada. V tomto ohledu se podle poslanců ANO nejvíc skloňují jména tří zákonodárců: Richarda Brabce, Aleše Juchelky a Radka Vondráčka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jako jediní jsme se postavili proti Turkovi, říká Nerudová. Podle ní jde o smutnou zprávu o stavu společnosti

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie