Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dostálová: Budeme jednat s každým. Jak vypadaly oslavy v zákulisí hnutí ANO?

Zástupci ANO pojedou v pondělí do Bruselu vyjednávat o svém vstupu do některé z frakcí v Evropském parlamentu. Hnutí dosud patřilo k liberální skupině Renew Europe. V minulosti se ale z jejich řad ozývala kritika, že svým zaměřením tam hnutí Andreje Babiše již nepatří. „Budeme jednat s každým,“ zdůraznila Dostálová. ČTĚTE TAKÉ: Spolu ovládlo města, ANO […]
Menej ako 1 min. min.

Zástupci ANO pojedou v pondělí do Bruselu vyjednávat o svém vstupu do některé z frakcí v Evropském parlamentu. Hnutí dosud patřilo k liberální skupině Renew Europe. V minulosti se ale z jejich řad ozývala kritika, že svým zaměřením tam hnutí Andreje Babiše již nepatří. „Budeme jednat s každým,“ zdůraznila Dostálová.

ČTĚTE TAKÉ: Spolu ovládlo města, ANO triumfovalo v regionech. Podívejte se, jak se volilo ve vaší obci

Podle ní panovala v hnutí nervozita, zda volby skutečně vyhraje. „Sledovali jsme totiž jako všichni ostatní předvolební průzkumy a preference. Důležité bylo, jaká bude účast a zda se nám podaří oslovit dostatečné množství voličů,“ vysvětlila Dostálová.

ANO mělo ve volebním štábu oddělené místnosti. Za členy a příznivci hnutí novináři nemohli, nebylo proto jasné, jak se oslavy po zveřejnění výsledků odehrávaly. „Všichni jsme netrpělivě čekali na 23. hodinu. Když jsme viděli výsledek, propukli jsme v obrovskou radost. Sledovali jsme preference a průběžné výsledky. Radost byla obrovská a dost jsme si to užili,“ řekla Dostálová.

Podle ní se v tomto případě jednalo o jiný formát voleb. Během hlasování do Sněmovny jsou totiž výsledky oznamovány průběžně, a kdo uspěl, se proto ví již v sobotu odpoledne. U evropských voleb se ale musí čekat až do nedělního večera. „Pozdní nedělní večer ale stál za to,“ dodala Dostálová.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie