Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dovolenky v Chorvátsku sa zmenia na nepoznanie. Spôsobí to táto vec

O tom, že Chorvátsko patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie ľudí z celej Európy, sa baviť ani netreba. Relatívne nízke ceny, príjemná klíma, čisté more a dostupnosť autom a vlakom sú dôvody, prečo túto krajinu ročne navštívia státisíce turistov. Jeden z týchto dôvodov však zrejme zo zoznamu budeme musieť čoskoro vyradiť. Ako totiž uvádza portál The […]
Menej ako 1 min. min.

O tom, že Chorvátsko patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie ľudí z celej Európy, sa baviť ani netreba. Relatívne nízke ceny, príjemná klíma, čisté more a dostupnosť autom a vlakom sú dôvody, prečo túto krajinu ročne navštívia státisíce turistov.

Jeden z týchto dôvodov však zrejme zo zoznamu budeme musieť čoskoro vyradiť. Ako totiž uvádza portál The Telegraph, tamojšie podnebie by sa malo v priebehu najbližších desaťročí výrazne zmeniť.

Jadranský Dubaj?

Podľa odborníkov by mohli byť chorvátske letá do konca storočia podobné tým v Dubaji, kde sú teploty takmer neznesiteľné. Ako príklad uvádzajú Grécko, ktoré už zažíva tento jav a momentálne prechádza obrovskou vlnou horúčav. Podobná situácia sa deje aj v Katalánsku a na Sicílii.

Britský meteorológ Peter Stott tvrdí, že v dohľadnej dobe by mohli teploty v Európe atakovať hranicu až 50 stupňov Celzia. Takéto vysoké teploty sa najskôr objavia v oblasti Stredozemného mora. Táto lokalita doplatí na svoju polohu v blízkosti Afriky.

Rekordné teploty sa očakávajú už toto leto, pričom najviac bude ohrozená južná Európa. Úmrtnosť v dôsledku horúčav by mala vzrásť až o 30 percent. Letá budú nielen suchšie, ale aj dlhšie. Hladina Stredozemného mora by sa mohla do roka 2100 zvýšiť až o jeden meter. Dovolenková sezóna sa predĺži, a dovolenka v máji či októbri sa v Chorvátsku stane bežnou.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Balkán pod paľbou horúčav

The post Dovolenky v Chorvátsku sa zmenia na nepoznanie. Spôsobí to táto vec appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK