Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Evropa se potýká s extrémními výkyvy počasí. Jih sužují horka, v Rakousku řádilo tornádo

Ve střední Evropě se teploty pohybují pod průměrem. Teploty do dvaceti stupňů doprovázejí často srážky. Příkladem je Rakousko, které v neděli bojovalo se silnými bouřkami. Supercely způsobily přívalové povodně nedaleko města Graz. Z ulic strhávaly auta, zatopily řadu domů a způsobily také sesuvy půdy, které ochromily i dálnice, informuje web In Počasí. ČTĚTE TAKÉ: Smrtelný […]
Menej ako 1 min. min.

Ve střední Evropě se teploty pohybují pod průměrem. Teploty do dvaceti stupňů doprovázejí často srážky. Příkladem je Rakousko, které v neděli bojovalo se silnými bouřkami. Supercely způsobily přívalové povodně nedaleko města Graz. Z ulic strhávaly auta, zatopily řadu domů a způsobily také sesuvy půdy, které ochromily i dálnice, informuje web In Počasí.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelný rej blesků na území Česka: Za století vybily menší město, zemřelo i sedm lidí za den

V neděli navečer se u obce Großpetersdorf vyskytlo také tornádo, které se poté přesunulo  na území Maďarska, upozornil server Skywarn na svých sociálních sítích. Kontakt tornáda se zemí ale zřejmě trval jen chvíli a nezpůsobilo tak větší škody. I tak byl jeho trychtýř velmi výrazný, píše In Počasí.

Kontrastem je jižní Evropa. První letošní teplotu dosahující 40 stupňů Celsia tam naměřila profesionální stanice ve španělském městě Écija. A minulý týden se teploty v této zemi vyšplhaly ještě o stupeň více. V posledních dnech teploty ve Španělsku o něco klesly a vlna veder se přesunula směrem na Balkán, píše web In Počasí.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. Oddálením se podíváte na situaci i mimo Českou republiku. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Horko nyní tedy bude například na jihu Bulharska, v Řecku či Turecku. Podle In Počasí jsou podobné teploty v úvodu června výrazně nadprůměrné, a to o více než 10 stupňů. Horký vzduch proniká z Afriky, kde minulý pátek padl teplotní rekord. V Asuánu na jihu Egypta naměřili meteorologové 50,9 stupně Celsia, což je pro zemi nový rekord, informuje Arabia Weather.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie