Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Festival speváckych zborov opäť dokázal, že hudba má moc spájať ľudí

Cyrilometodské dni: Oslava duchovnej a sakrálnej tvorby Dňa 5. júla sme mali možnosť zažiť jedinečný kultúrny zážitok v rámci Cyrilometodských dní, ktoré sú tradičným podujatím oslavujúcim Cyrilo-metodské tradície. Tento festival sa konal v obci Most pri Bratislave a opäť priniesol množstvo interpretácií duchovnej a sakrálnej hudby. Na pódiu sa predstavili spevácke skupiny z celého Bratislavského […]
Menej ako 1 min. min.

Dňa 5. júla sme mali možnosť zažiť jedinečný kultúrny zážitok v rámci Cyrilometodských dní, ktoré sú tradičným podujatím oslavujúcim Cyrilo-metodské tradície. Tento festival sa konal v obci Most pri Bratislave a opäť priniesol množstvo interpretácií duchovnej a sakrálnej hudby.

Na pódiu sa predstavili spevácke skupiny z celého Bratislavského kraja, ktoré svojím umením prispeli k výnimočnej atmosfére podujatia. Medzi vystupujúcimi boli:

Bystričan zo Záhorskej Bystrice

Nevädza zo Stupavy

Canens z Bratislavy

Stella zo Senca

Chorus Augustini z Marianky

Suchovský spevácky zbor zo Suchej nad Parnou

Spevácky zbor mesta Bratislavy

Špeciálnym hosťom podujatia bola skupina Svetoglas z Bulharska, ktorá očarila publikum svojou tajomnou bulharskou polyfóniou. Ich vystúpenie bolo skutočným vrcholom večera a pridalo koncertu medzinárodný rozmer.

Podujatie prinieslo množstvo interpretácií duchovnej a sakrálnej hudby, ktorá rozžiarila srdcia návštevníkov. Každý zbor priniesol do programu niečo jedinečné, či už to bola hlboká emocionálna sila, technická dokonalosť alebo čistá radosť z hudby.

Cyrilometodské dni sú nielen oslavou duchovnej a sakrálnej hudby, ale aj pripomienkou bohatého kultúrneho dedičstva, ktoré nám zanechali svätí Cyril a Metod. Tento koncert opäť dokázal, že hudba má moc spájať ľudí a vytvárať neopakovateľné momenty, ktoré zostanú v našich srdciach ešte dlho po doznení posledných tónov.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK