Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ficovi lidé hrozí médiím a opozici: Živili jste strašidelnou nenávist. Je to vaše vina

„Chci říci opozici, aby zalezla, aby respektovala výsledky voleb,“ pronesl po střelbě předseda SNS Danko. Zároveň přímo na půdě Národní rady hrozil opozici a médiím, které si vybral jako viníky incidentu. „Pro SNS v této etapě začíná politická válka,“ vyhlásil s tím, že vládní koalice nyní připraví změny ve vztahu k médiím a opozici, přičemž […]
3 min.

„Chci říci opozici, aby zalezla, aby respektovala výsledky voleb,“ pronesl po střelbě předseda SNS Danko. Zároveň přímo na půdě Národní rady hrozil opozici a médiím, které si vybral jako viníky incidentu. „Pro SNS v této etapě začíná politická válka,“ vyhlásil s tím, že vládní koalice nyní připraví změny ve vztahu k médiím a opozici, přičemž se „nebude upejpat“.

ČTĚTE TAKÉ: Atentát je vina opozice a novinářů, tvrdí Ficovi lidé. Čaputová a spol. jsou v šoku

Danko, který s Ficem vládne již podruhé, vzkázal, že celá jeho SNS je s premiérem. Zároveň ale řval na novináře: „Jste spokojení?“. „Pan Šimečka (opoziční lídr z Progresivního Slovenska; pozn. red.) tu s námi chtěl být, ale jde do Denníku N,“ řekl dále Danko. „Ať jde tam mezi ty lidi, kteří toto způsobili,“ dodal jeden z lídrů vládní koalice.

Zuřivě reagoval také místopředseda Ficova Směru-SD a také Národní rady L’uboš Blaha. Krátce po začátku tiskové konference řekl, že chce „vyjádřit těžké znechucení nad tím, co jste tu vy páchali poslední roky – liberální média, politická opozice“. „Jakou nenávist jste vůči Robertu Ficovi šířili,“ pokračoval Blaha směrem k médiím a opozici.

K uklidnění situace tak rozhodně nepřispěl. „Roky jste živili strašidelnou nenávist. Jsem přesvědčený, že vinu, kterou progresivci nesou, a vinu, kterou média nesou, nikdy nesmyjí,“ útočil Ficův místopředseda.

Dále tvrdil, že když v Národní radě oznamoval, že došlo k atentátu na Fica, tak opoziční politici „na něj ještě hulákali“. „Vy jste z nás všech udělali terče,“ pokračoval Blaha ve výpadu vůči médiím a opozici.

Ministryně kultury Martina Šimkovičová (za SNS) na sociální síti Telegram uvedla, že jde o „výsledek nenávistné politiky opozice“. „Až sem jste to svojí nenávistí dopracovali,“ napsala.

Tiskovku opozice narušila kandidátka koaliční SNS

Nevybíravé útoky si ve svém projevu z členů vládní koalice odpustil pouze zastupující předseda Národní rady z Hlasu-SD Peter Žiga.

Tiskovou konferenci svolal také zmiňovaný předseda nejsilnější opoziční partaje Progresivní Slovensko Michal Šimečka. Navzdory tomu, že jde jinak o politické rivaly, popřál Ficovi brzké uzdravení a doplnil, že opozice v tuto chvíli přestane s protesty proti premiérovi.

Šimečka podle svých slov zároveň na grémiu parlamentních stran navrhl, aby koalice a opozice vydala společné prohlášení. Prý však byl zástupci Ficovy koalice odmítnut.

Aby toho nebylo málo, Šimečkovu tiskovou konferenci narušila bývalá poslankyně Romana Tabák, která byla v minulém volebním období členkou vládních hnutí OLaNO (dnes hnutí Slovensko; pozn. red.) a Jsme rodina, nyní ale je kandidátkou vládní SNS na europoslankyni. Na Šimečku během konference pořvávala: „Už jsi spokojený?“

Střelcem má být spisovatel, Ficův stav je vážný

Fico byl ve středu postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi. Podle televize JOJ na Fica střílel 71letý muž z Levic. Média konkrétně mluví o spisovateli Juraji Cintulovi.

Ministerský předseda byl vrtulníkem převezen do nemocnice v Banské Bystrici. Informace o jeho stavu se různí, podle médií by měl být stabilizován, na jeho oficiálních stránkách je však uvedeno, že je v život ohrožujícím stavu a čeká ho akutní zákrok.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie