Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ford Capri je späť! Ale ako elektrické SUV…

Americká automobilka Ford rozširuje ponuku modelov o ďalšie elektrické SUV. Siahla pri tom po svojej osvedčenej taktike – použiť názov modelu, pod ktorým bolo kedysi známe športovo ladené kupé, na označenie ďalšieho SUV. Podobný scenár sprevádzalo predstavenie Fordu Puma v roku 2019.  Ford Capri sa predával v rokoch 1969 – 1986 a išlo skutočne o […]
Menej ako 1 min. min.

Americká automobilka Ford rozširuje ponuku modelov o ďalšie elektrické SUV. Siahla pri tom po svojej osvedčenej taktike – použiť názov modelu, pod ktorým bolo kedysi známe športovo ladené kupé, na označenie ďalšieho SUV. Podobný scenár sprevádzalo predstavenie Fordu Puma v roku 2019. 

Ford Capri sa predával v rokoch 1969 – 1986 a išlo skutočne o dvojdverové kupé, ktoré mohlo mať pod kapotou dokonca aj šesťvalec. Ľudia, ktorí neboli v automobilovom svete dobre zorientovaní, si ho často mýlili s Mustangom.

Bez odkazu na minulosť 

Aktuálny Ford Capri však nemá s predchodcom prakticky nič spoločné. Je to totiž kompaktné elektrické SUV a ak by sme chceli hľadať podobnosť s nejakým iným modelom z ponuky značky, tak by to bol väčší Explorer.

Novinka sa bude predávať v troch výkonnostných verziách, s pohonom predných kolies a tiež ako štvorkolka. Najslabšia verzia s jedným elektromotorom nad zadnou nápravou bude mať výkon 125 kW, silnejšia s rovnakou koncepciou sa môže pochváliť výkonom 210 kW.

Tri veľkosti batérie 

Ak siahnete po verzii so synchrónnym elektromotorom vzadu a asynchrónnym vpredu, môžete sa tešiť na kombinovaný výkon 250 kW. K všetkým trom verziám má Ford aj batérie s rôzne veľkou kapacitou – 52, 77 a 79 kWh.

Čo sa týka dojazdu, ten sa vo všetkých verziách (aspoň na papieri) hýbe v rozmedzí 550-627 kilometrov, realita však zväčša býva o niečo pesimistickejšia. Slovenský cenník ešte nebol zverejnený, no s ohľadom na okolité trhy by cena za elektrický Ford Capri mohla začínať tesne pod hranicou 50-tisíc eur.

 

The post Ford Capri je späť! Ale ako elektrické SUV… appeared first on Autogratis.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK