Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hack burzy Poloniex vo výške 100 miliónov dolárov

V novembri 2023 došlo k jednému z najvýznamnejších bezpečnostných incidentov v histórii kryptomien, keď bola burza Poloniex hacknutá a prišla o Ethereum v hodnote viac ako 100 miliónov dolárov. Tento útok nebol len ďalším prípadom v sérii hackov kryptobúrz, ale aj ukážkou sofistikovanosti a odhodlania kybernetických zločincov, ktorí sa snažia využiť decentralizované financie (DeFi) na […]
Menej ako 1 min. min.

V novembri 2023 došlo k jednému z najvýznamnejších bezpečnostných incidentov v histórii kryptomien, keď bola burza Poloniex hacknutá a prišla o Ethereum v hodnote viac ako 100 miliónov dolárov. Tento útok nebol len ďalším prípadom v sérii hackov kryptobúrz, ale aj ukážkou sofistikovanosti a odhodlania kybernetických zločincov, ktorí sa snažia využiť decentralizované financie (DeFi) na pranie špinavých peňazí.

Podľa nedávnych správ, hacknuté prostriedky boli vystopované k službe Tornado Cash, ktorá je známa svojou schopnosťou anonymizovať transakcie a skryť pôvod finančných prostriedkov. Táto informácia bola odhalená vďaka práci blockchainovej bezpečnostnej firmy PeckShield, ktorá zistila, že približne 53,5 milióna dolárov v ETH bolo presunutých do Tornado Cash.

Tornado Cash je decentralizovaná aplikácia (dApp), ktorá umožňuje užívateľom skryť stopy svojich transakcií tým, že zmieša ich prostriedky s prostriedkami iných užívateľov, čím vytvára vrstvu súkromia nad blockchainovými transakciami. Táto služba bola v minulosti kritizovaná za to, že poskytuje útočisko pre zločincov hľadajúcich spôsoby, ako uniknúť pred zákonom a legalizovať svoje nelegálne získané prostriedky.

Poloniex, ktorý bol v čase útoku jednou z popredných kryptobúrz, sa okamžite snažil zareagovať na incident a zabezpečiť svoje systémy. Burza pozastavila všetky postihnuté peňaženky a začala vyšetrovanie. Napriek ponuke odmeny vo výške 10 miliónov dolárov za informácie vedúce k zadržaniu hackera, sa ukradnuté prostriedky nikdy nepodarilo získať späť.

Tento incident poukázal na potrebu zvýšenej bezpečnosti a transparentnosti v DeFi sektore. Poloniex a iné kryptobúrzy musia neustále zlepšovať svoje bezpečnostné protokoly a pracovať na tom, aby boli o krok vpred pred potenciálnymi hrozbami. Zároveň je dôležité, aby komunita a regulátori našli spôsoby, ako efektívne bojovať proti zneužívaniu DeFi služieb na nelegálne účely, pričom si zachovajú základné princípy súkromia a decentralizácie, ktoré sú pre kryptomeny charakteristické.

V dôsledku tohto hacku a podobných incidentov sa zvyšuje tlak na vývojárov a prevádzkovateľov DeFi projektov, aby implementovali robustnejšie bezpečnostné riešenia a zároveň poskytovali transparentnosť a zodpovednosť voči svojim užívateľom. Budúcnosť kryptomien a DeFi závisí od schopnosti celého odvetvia riešiť tieto výzvy a obnoviť dôveru verejnosti v technológiu, ktorá má potenciál zmeniť svet financií.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Hack burzy Poloniex vo výške 100 miliónov dolárov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie