Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu, funkcie sa vzdal po rozhovore s ministrom Suskom

Minister spravodlivosti mu vyčítal jeho postupy voči sudcovi Trubanovi.
Menej ako 1 min. min.

15.5.2024 (SITA.sk) – Ján Hrubala končí vo funkcii predsedu Špecializovaného trestného súdu. Ako uviedol v stanovisku, v utorok 14. mája si ho predvolal minister spravodlivosti Boris Susko a tlmočil mu výhrady voči jeho postupu v rámci disciplinárnej veci sudcu ŠTS Michala Trubana týkajúceho sa zisťovania rozsahu “policajných informácií” o sudcovi.

Podľa jeho názoru ide o nedostatok v mojej práci a o pochybenie, ktoré je dôvodom na moje odvolanie z funkcie predsedu súdu,” uviedol Hrubala.

Dodal, že nesúhlasí s takýmto názorom a v zhode s väčšinou disciplinárneho senátu rozhodujúceho predmetnú vec si myslí, že v danej situácii predseda súdu mal aj takéto možnosti skúmania integrity sudcu a intenzita kontaktov dôvodiacich ním namietanú zaujatosť sudcu mala a mohla byť predmetom prieskumu štatutárneho orgánu súdu.

Pokiaľ však ide o ministrov názor naďalej so mnou vo funkcii predsedu súdu nespolupracovať, akceptoval som ho. V rámci výkonu štátnej správy súdov by spolupráca mala byť založená na dôvere, a ak neexistuje, je viacero spôsobov ukončenia takejto spolupráce. Jedným z nich je vzdanie sa funkcie predsedu súdu a takýto krok som učinil,” vyhlásil Hrubala.

Hrubala doplnil, že odchádza s pocitom dobre vykonanej práce a jeho nástupca, respektíve nástupkyňa “zdedí” personálne zastabilizované pracovisko s normálnou pracovnou atmosférou a sudcami respektíve sudkyňami, ktorí vedia, v čom práca sudcu spočíva.

Viac k témam: Minister spravodlivosti SR
Zdroj: SITA.sk – Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu, funkcie sa vzdal po rozhovore s ministrom Suskom © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie