Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Hubku na riad hoďte do prania s oblečením. Efekt je úžasný

Prvá vec, ktorá vám napadne, je pravdepodobne dezinfekcia alebo jednoduché čistenie kuchynskej hubky v práčke. Samozrejme, že to môžete urobiť, ale tento trik je o niečom inom. Sám som bol skeptický, kým som nevidel výsledky. A tie sú naozaj veľkolepé. Môžem vás uistiť, že to stojí za to. Kuchynská špongia môže byť užitočná aj v […]
Menej ako 1 min. min.

Prvá vec, ktorá vám napadne, je pravdepodobne dezinfekcia alebo jednoduché čistenie kuchynskej hubky v práčke. Samozrejme, že to môžete urobiť, ale tento trik je o niečom inom. Sám som bol skeptický, kým som nevidel výsledky. A tie sú naozaj veľkolepé. Môžem vás uistiť, že to stojí za to.

Kuchynská špongia môže byť užitočná aj v kúpeľni, obývačke alebo na balkóne. Na rozdiel od jej názvu nie je umývanie riadu jej jedinou funkciou. Rovnako dobre funguje aj pri čistení iných povrchov. Prečo ju však dávať do práčky? Má to svoj dôvod.

V súčasnosti máme veľmi široký výber umývacích prostriedkov. Okrem bežných pracích práškov existujú aj rôzne druhy tekutín alebo kapsúl. A to je len začiatok. Oplatí sa využiť všetky možnosti, ale niekedy sa ukáže, že jednoduché, doma vyrobené spôsoby sú rovnako účinné alebo dokonca lepšie. A určite sú lacnejšie a ekologickejšie. Taký je aj prípad kuchynskej hubky.

Tu neexistuje žiadna tajná alebo zložitá metóda. Jednoducho vezmete hubku a hodíte ju do bielizne. Dôležité však je, aby bola nová a nepoužívaná. Mala by mať aj drsnú stranu. Práve v tom spočíva účinnosť celého postupu.

Takáto špongia skvele zachytáva chlpy domácich zvierat, ktoré zostávajú na oblečení. Zvyčajne je prakticky nemožné odstrániť všetky žmolky pred praním a ani samotná práčka si s nimi neporadí dokonale. A práve tu prichádza na pomoc takáto hubka.

Nezabudnite ju však používať, ak periete jemné tkaniny, pretože drsný povrch môže spôsobiť zádery a poškodiť oblečenie. Rovnako dobre funguje aj plastové vrecko v práčke. Účinok je podobný. Vlhčené utierky sú účinné aj pri zachytávaní chlpov z bielizne.

A ak je problém veľmi veľký, oplatí sa pridať do priehradky na prací prostriedok aj pol šálky octu alebo niekoľko kvapiek glycerínu. Majú antistatický účinok, takže oblečenie prestane elektrizovať a priťahovať žmolky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie