Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je normálne, že sa nabíjačka zahrieva? V jednej situácii sa počíta každá sekunda

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SvedOliver ). Pravdepodobne ste si už viackrát všimli, že nabíjačka telefónu sa po zapojení do zásuvky zahrieva a často je priam horúca. Je normálne, že je nabíjačka teplá? Kedy by mala horúca zástrčka nabíjačky vyvolávať obavy? Pravdepodobne ste si už viackrát všimli, že nabíjačka telefónu sa po zapojení do […]
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SvedOliver ).

Pravdepodobne ste si už viackrát všimli, že nabíjačka telefónu sa po zapojení do zásuvky zahrieva a často je priam horúca. Je normálne, že je nabíjačka teplá? Kedy by mala horúca zástrčka nabíjačky vyvolávať obavy?

Pravdepodobne ste si už viackrát všimli, že nabíjačka telefónu sa po zapojení do zásuvky zahrieva a často je priam horúca
Foto: shutterstock/SvedOliver

Nabíjačka je dnes nevyhnutným príslušenstvom. Veď sa používa na nabíjanie mnohých každodenných zariadení, od telefónov cez tablety až po hodinky, slúchadlá a čítačky kníh. A hoci ju používame každý deň bez väčších problémov, niekedy sa môžu stať nepríjemné a nebezpečné prekvapenia. Prečo sa nabíjačka zahrieva a kedy by nás to malo znepokojovať?

Je normálne, že je nabíjačka teplá? Zistite, prečo je zástrčka pri nabíjaní horúca

Zapojili ste telefón alebo tablet do nabíjačky a po chvíli ste si všimli, že sa kocka zahrieva? Zahrievanie zástrčky môže byť dôvodom na znepokojenie, ale je normálne, aby bola nabíjačka teplá? Do určitej miery áno. Do zástrčky vstupuje striedavý prúd, ktorý sa potom mení na jednosmerný, a tak napája zariadenie. Táto zmena si vyžaduje spotrebu energie, ktorá sa uvoľňuje vo forme tepla. Nie je teda prekvapujúce, že sa kocka, rovnako ako samotný telefón, zahrieva. Problém však nastáva, keď teplota začne byť alarmujúco vysoká.

Keď je nabíjačka alebo telefón taký horúci, že sa opaľuje, je to znak toho, že sa treba znepokojovať. Čo by ste mali v tejto situácii urobiť?
Foto: Súkromný archív

Kedy by mala horúca zástrčka nabíjačky vyvolávať obavy? V tejto situácii konajte čo najrýchlejšie

Keď je nabíjačka alebo telefón taký horúci, že sa opaľuje, je to znak toho, že sa treba znepokojovať. Čo by ste mali v tejto situácii urobiť? Keď sa nabíjačka prehreje, okamžite ju odpojte od zdroja napájania a od zariadenia. Príčiny môžu byť rôzne a ignorovanie problému by mohlo skončiť skratom alebo dokonca požiarom. Prečo sa nabíjačka prehrieva?

Poškodené komponenty nabíjačky vrátane kocky a kábla.

Chybný nabíjací vstup na telefóne alebo na samotnom zariadení.

Nekompatibilná nabíjačka so zariadením.

Nabíjanie na nevhodnom mieste, t. j. bez prístupu vzduchu, na mäkkom povrchu.

Ako sa vyhnúť problému? Kupujte certifikované nabíjačky a káble, ktoré spĺňajú normy a sú vhodné pre vaše zariadenia

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nabíjanie telefónu v noci? Vystavujete sa riziku

Zapájate telefón alebo tablet na nabíjanie cez noc? Odteraz to už nebudete robiť

The post Je normálne, že sa nabíjačka zahrieva? V jednej situácii sa počíta každá sekunda appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie