Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Koniec hádaniek. Odborník konečne vyvrátil populárnu teóriu o optimálnej teplote prania

16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Pranie bielizne je na prvý pohľad jednou z najjednoduchších domácich prác. V praxi však celkom presne nevieme, pri akej teplote by sa mali prať konkrétne tkaniny. Najlepším príkladom je posteľná bielizeň. Odborník nepochybuje o tom, ktorý program je najlepší. Pranie bielizne je na prvý pohľad jednou z […]
Menej ako 1 min. min.

16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Pranie bielizne je na prvý pohľad jednou z najjednoduchších domácich prác. V praxi však celkom presne nevieme, pri akej teplote by sa mali prať konkrétne tkaniny. Najlepším príkladom je posteľná bielizeň. Odborník nepochybuje o tom, ktorý program je najlepší.

Pranie bielizne je na prvý pohľad jednou z najjednoduchších domácich prác. V praxi však celkom presne nevieme, pri akej teplote by sa mali prať konkrétne tkaniny.
Foto: shutterstock/New Africa

V posteli trávime každý deň veľa času, preto by sme mali dbať na jej hygienu. Svieža a voňavá posteľná bielizeň je zárukou dobrého spánku. Mala by sa pravidelne meniť, najlepšie každé 2 až 3 týždne. Nestačí však len hodiť obliečky na vankúše do práčky, naliať do nej tekutinu a nastaviť najkratší program. Pri praní posteľnej bielizne je veľmi dôležitá teplota. Mnoho ľudí nevie, aká by mala byť.

Pri koľkých stupňoch by ste mali prať posteľnú bielizeň? 40 stupňov C je nesprávna odpoveď

Väčšina z nás perie posteľnú bielizeň pri 40 stupňoch C, pretože si myslíme, že je to dostatočne vysoká teplota na to, aby sme sa zbavili roztočov a nečistôt. Bohužiaľ, vôbec to tak nie je. – Posteľná bielizeň by sa mala prať pri 60 stupňoch v režime dlhého prania (viac ako dve hodiny), aby sa zabezpečilo odstránenie potu, chlpov, prachu a iných nečistôt, uviedol odborník z obchodu s posteľnou bielizňou John Ryan By Design v rozhovore pre the-express.com.

Vzhľadom na materiál je potrebné vrchné matrace prať pri nižšej teplote. – Obsahujú vysokokoncentrované výplne, ako je vlna, mäkký polyester alebo drvená pena, dodal odborník. Na pranie topperov bude najlepšia teplota 40 stupňov C a čo najmenšie množstvo odstreďovania.

Posteľnú bielizeň je potrebné prať oddelene od oblečenia a uterákov, pretože má úplne iné požiadavky.
Foto: shutterstock/New Africa

Ako prať posteľnú bielizeň v práčke? Nalejte do komory namiesto prostriedku na plákanie

Posteľnú bielizeň je potrebné prať oddelene od oblečenia a uterákov, pretože má úplne iné požiadavky. Nekombinujte obliečky na vankúše z rôznych tkanín. Saténová posteľná bielizeň sa zničí, ak ju budete prať spolu s flanelovou posteľnou bielizňou. Nezabudnite oddeliť farby. Biele obliečky na vankúše perte oddelene od farebných. Pred vložením obliečok na vankúše do práčky ich otočte naruby a zapnite zipsy a gombíky. Namiesto zmäkčovadla môžete do práčky dať niekoľko polievkových lyžíc octu. Tým sa odstráni nepríjemný zápach a účinne sa odstráni špina.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako vybieliť šedé obliečky? Jednoduchý domáci liek na bielenie posteľnej bielizne

Chcete posteľnú bielizeň ako v drahých kúpeľoch? Vždy ju perte týmto spôsobom. Je to obľúbený patent hotelierov

The post Koniec hádaniek. Odborník konečne vyvrátil populárnu teóriu o optimálnej teplote prania appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie