Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Krotiteľ hmotnosti. Jedzte jedno denne a sledujte, ako sa tá vaša znižuje

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterctock/Romix Image). Odborníci nepochybujú, že toto nenápadné ovocie nielenže znižuje hladinu cholesterolu, ale pomáha aj pri chudnutí tým, že váha klesá sama. Niekedy sa nazýva prírodným prostriedkom na chudnutie. Je mango dobré na chudnutie? Stačí jedno denne a čoskoro sa môžete tešiť z vysnívanej postavy. Na čo je mango […]
Menej ako 1 min. min.

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterctock/Romix Image).

Odborníci nepochybujú, že toto nenápadné ovocie nielenže znižuje hladinu cholesterolu, ale pomáha aj pri chudnutí tým, že váha klesá sama. Niekedy sa nazýva prírodným prostriedkom na chudnutie. Je mango dobré na chudnutie? Stačí jedno denne a čoskoro sa môžete tešiť z vysnívanej postavy.

Na čo je mango dobré?
Foto: shutterctock/Romix Image

Hoci na Slovensku nie je mango také obľúbené ako napríklad banán, treba pripomenúť, že toto sladké ovocie vykazuje množstvo zdraviu prospešných vlastností. Čím vyniká? Ako sa ukazuje, mango je skutočnou pokladnicou zdravia.

Na čo je mango dobré? Tu sú jeho zdraviu prospešné vlastnosti

Mango sa do Európy dostalo v 16. storočí a postupne si získavalo popularitu. Čoskoro sa dostalo pod drobnohľad odborníkov, ktorí sa zhodli, že toto nenápadné ovocie vykazuje množstvo zdraviu prospešných vlastností pre organizmus.

Vďaka vysokému obsahu polyfenolov so silnými antioxidačnými vlastnosťami je šťavnaté mango mimoriadne účinné v boji proti rakovinovým bunkám. Brzdí tiež rozvoj ochorení a pôsobí ako podpora počas chorôb. Okrem toho je bohatým zdrojom mnohých vitamínov vrátane vitamínov skupiny B a vitamínov A, C a E, ako aj minerálov medi, železa, horčíka a draslíka. Odborníci odporúčajú, aby po ňom siahli ľudia s problémami so zrakom, ako aj tí, ktorí bojujú s anémiou.

Mango je bohatým zdrojom mnohých vitamínov vrátane vitamínov skupiny B a vitamínov A, C a E, ako aj minerálov medi, železa, horčíka a draslíka.
Foto: shutterstock/SakSa

Mango tiež prirodzene tlmí prvé príznaky prechladnutia. Navyše znižuje hladinu cholesterolu, hydratuje a omladzuje pokožku. Predovšetkým sa však odporúča tým, ktorí sa snažia dosiahnuť vysnívanú postavu.

Je mango dobré na chudnutie? Zahrňte ho do svojho jedálnička

Mango obsahuje enzýmy nazývané amylázy, ktoré štiepia sacharidy na jednoduché cukry, čím ovplyvňujú tráviaci systém. Ak k tomu pridáme vysoký obsah vody a vlákniny, toto nenápadné ovocie je skutočným záchrancom v boji za vysnívanou postavou. Dodáva pocit sýtosti a podporuje chudnutie.

Skupina vedcov sa rozhodla bližšie preskúmať africkú odrodu tohto ovocia a dokázala, že je vhodnou voľbou pre ľudí, ktorí sa obávajú o svoju hmotnosť. Odborníci zistili, že mango má zoštíhľujúci účinok, keď sa pozreli na skupinu 214 ľudí a podávali im africké mango v rôznych dávkach, buď samostatne, alebo v kombinácii s inými výživovými doplnkami. Štúdia trvajúca štyri až desať týždňov, ktorá bola postupne publikovaná v časopise Journal of Nutritional Therapeutics, ukázala výrazný úbytok hmotnosti a zníženie obvodu pása.

Ako sa ukázalo, africké mango zasýti a potláča chuť do jedla. Zároveň pomáha odstraňovať prebytočnú vodu z tela a napomáha očistnému procesu. Niektorí vedci dokonca hovoria o jeho schopnosti spaľovať telesný tuk.

Niektorí vedci hovoria o jeho schopnosti spaľovať telesný tuk.
Foto: shutterstock/Evan Lorne

Je mango dobré pre črevá? Tu sa dozviete, či ho môžete jesť každý deň

Mango ako zdroj vlákniny a bielkovín výrazne zrýchľuje metabolizmus. Jeho nespornou výhodou je aj nízky obsah kalórií. V 100 gramoch tohto ovocia sa totiž nachádza len 60 kcal. Ako si vybrať to ideálne?

Najlepšie mango je zrelé a sladké. Ak si chcete vybrať mango, pozorne sa pozrite na jeho farbu. Zelená je nezrelá a jasne červená je prezretá. Dobré mango by tiež nemalo mať škvrny a zmeny farby a malo by byť mäkké. Ak pri stlačení mierne zmäkne, znamená to, že bude mať dokonalú chuť.

Keď sa pozrieme na obsah kalórií v tomto ovocí, jedno malé mango si môžete vychutnať bez problémov. Mimochodom, treba si uvedomiť, že boj o štíhlu postavu by sa mal zamerať nielen na zdravý jedálny lístok bohatý na zeleninu a ovocie, ale aj na správnu dávku pohybu. Len tak sa dá dosiahnuť želaný efekt.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo jesť po tréningu? Tieto jedlá ihneď vyhoďte z taniera. „Brzdia budovanie svalov“.

Účinné diéty pre ženy 50+. Dodržiavajte jednoduché pravidlá a sledujte, ako miznú kilá

The post Krotiteľ hmotnosti. Jedzte jedno denne a sledujte, ako sa tá vaša znižuje appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie