Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kryptoburza „Lykke“ hacknutá

Kryptomeny stali neoddeliteľnou súčasťou finančného sveta, prinášajúc so sebou nové príležitosti aj výzvy. Jednou z najväčších výziev je bezpečnosť, ako nedávno dokázal prípad kryptomenovej burzy Lykke, ktorá zaznamenala významnú stratu vo výške 22 miliónov dolárov v dôsledku bezpečnostného incidentu. Tento prípad poukazuje na rastúci trend využívania súkromných kľúčov hackerami na obchodných platformách, čo vedie k […]
Menej ako 1 min. min.

Kryptomeny stali neoddeliteľnou súčasťou finančného sveta, prinášajúc so sebou nové príležitosti aj výzvy. Jednou z najväčších výziev je bezpečnosť, ako nedávno dokázal prípad kryptomenovej burzy Lykke, ktorá zaznamenala významnú stratu vo výške 22 miliónov dolárov v dôsledku bezpečnostného incidentu. Tento prípad poukazuje na rastúci trend využívania súkromných kľúčov hackerami na obchodných platformách, čo vedie k zvýšeniu prípadov krádeží kryptomien.

Lykke, ktorá bola založená v roku 2015 a sídli vo Švajčiarsku, je známa svojím nulovým poplatkom za obchodovanie a tvrdí, že sa vyvinula z „významného forexového brokera“. Avšak, 4. júna 2024, burza čelila neoprávnenému prístupu do svojho systému, čo malo za následok okamžité pozastavenie obchodovania a straty v miliónových sumách.

Následkom tohto bezpečnostného porušenia boli peňaženky používateľov vymazané, čo im znemožnilo vykonávať výbery. Niektorí používatelia dokonca zistili, že ich účty sú od incidentu prázdne. V mesiaci pred incidentom burza spracovala kumulatívne objemy v hodnote 2,5 milióna dolárov. Taylor Monahan, nadšenec kryptoobrany a vývojár MetaMask, odhalil, že burza stratila 22 miliónov dolárov vo forme odlivu finančných prostriedkov. Polovica tejto sumy bola v Bitcoine, zatiaľ čo zvyšok bol kombináciou Litecoinu, Etheru a Bitcoin Cash, podľa údajov z reťazca.

Onchain dáta naznačujú, že Bitcoin bol rozdelený medzi niekoľko peňaženiek, čo je bežná taktika podvodníkov snažiacich sa zamaskovať transakčné stopy. Lykke UK a Lykke Corp AG (Lykke) utrpeli útok na svoju infraštruktúru, pričom postihnuté systémy boli okamžite odstavené, aby sa obmedzili škody. Bezpečnostné porušenia boli dôkladne preskúmané a plne riešené.

V reakcii na incident, generálny riaditeľ spoločnosti Lykke, Richard Olsen, sa ospravedlnil klientom prostredníctvom e-mailu, uisťujúc ich, že ich investície sú v bezpečí. Olsen uviedol: „Stále vyšetrujeme príčiny bezpečnostného incidentu. Medzitým môžete byť istí, že vaše finančné prostriedky sú v bezpečí.“ Spoločnosť tiež oznámila, že vyšetrovanie je v priebehu a externá kybernetická bezpečnostná firma pracuje na „blokovaní a zotavovaní ukradnutých aktív“.

Tento incident je pripomienkou, že aj keď kryptomeny ponúkajú vzrušujúce nové možnosti, sú tiež spojené s významnými rizikami. Bezpečnostné porušenia, ako je to, ktoré postihlo Lykke, zdôrazňujú potrebu silnejších bezpečnostných opatrení a lepšieho pochopenia rizík spojených s obchodovaním a uchovávaním kryptomien. Pre investorov a používateľov je dôležité byť ostražití a vyhľadávať platformy, ktoré poskytujú vysokú úroveň bezpečnosti a transparentnosti.

Zdroj: Cryptopolitan

Príspevok Kryptoburza „Lykke“ hacknutá je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie