Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kupte si dům za tři eura: Vylidněná italská města se snaží přilákat nové obyvatele

Sicilská Sambuca di Sicilia, která se nachází 42 kilometrů jihozápadně od Palerma, doufá, že se jí podaří zvýšit počet obyvatel tím, když umožní lidem z celého světa, aby si v ní koupili nový domov. Aukce opuštěných nemovitostí začínají již na třech eurech, informuje CNN. ČTĚTE TAKÉ: Benátky opět přitvrzují. Oblíbený cíl českých turistů nově omezuje větší […]
Menej ako 1 min. min.

Sicilská Sambuca di Sicilia, která se nachází 42 kilometrů jihozápadně od Palerma, doufá, že se jí podaří zvýšit počet obyvatel tím, když umožní lidem z celého světa, aby si v ní koupili nový domov. Aukce opuštěných nemovitostí začínají již na třech eurech, informuje CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Benátky opět přitvrzují. Oblíbený cíl českých turistů nově omezuje větší skupiny lidí

Jedná se o již třetí takový výprodej v posledních letech. Obrovskou poptávku po opuštěných nemovitostech zaznamenalo město i během předchozích aukcí v letech 2019 a 2021. „Cizinci se k nám hrnou, aby si koupili naše domy. Zatím je to hit,“ řekl starosta sicilského města Giuseppe Cacioppo.

Domy v Sambuce, které jdou do dražby, budou prodány tomu, kdo nabídne nejvyšší cenu. Účastníci aukce jsou povinni složit zálohu ve výši 5 000 eur, informuje zpravodajský web Metro. Pokud neuspějí, bude jim tato částka okamžitě vrácena. Pokud však vyhrají, peníze se stanou jejich vkladovou zárukou. Pravidla aukce totiž stanoví, že kupující musí během tří let koupenou nemovitost rekonstruovat. Pokud tak neučiní, mohou o zálohu přijít.

Úspěch sambuckých aukcí je podmíněn i tím, že místní úřady opuštěné domy skutečně vlastní. O uspořádání podobné aukce se pokusila například středověká vesnice Patrica jižně od Říma, ale měla velké problémy vypátrat bývalé majitele a získat povolení k prodeji prázdných domů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Krásné moře a málo turistů, hlásí reportérka Primy z Černé Hory. Kolik tam stojí oběd či pivo?

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie