Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lekár sa podelil o trik, ako rýchlejšie zaspať. Používa „cognitive shuffling“. „To dáva mozgu vedieť.“

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/SB Arts Media tiktok.com/@denverskindoc). Problémy so zaspávaním sa týkajú mnohých z nás. Ak ste použili obľúbené metódy kolujúce po internete a všetko sa ukázalo ako neúčinné, je načase vyhľadať radu lekára. Doktor Scott Walter nazýva svoj spôsob rýchleho zaspávania metódou „cognitive shuffling“. Ako okamžite zaspať? Lekár prezradil, čo robiť, […]
Menej ako 1 min. min.

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/SB Arts Media tiktok.com/@denverskindoc).

Problémy so zaspávaním sa týkajú mnohých z nás. Ak ste použili obľúbené metódy kolujúce po internete a všetko sa ukázalo ako neúčinné, je načase vyhľadať radu lekára. Doktor Scott Walter nazýva svoj spôsob rýchleho zaspávania metódou „cognitive shuffling“.

Ako okamžite zaspať? Lekár prezradil, čo robiť, aby ste rýchlejšie zaspali.
Foto: shutterstock.com/SB Arts Media tiktok.com/@denverskindoc

Spánok umožňuje vášmu telu regenerovať sa po dlhom dni. Toto je chvíľa, na ktorú mnohí z nás dlho čakajú. Niekedy sa však stane, že nám to naše telo jednoducho nedovolí. Existuje množstvo tipov, ktoré vám pomôžu ľahšie a rýchlejšie zaspať, od počítania ovečiek až po dychové cvičenia.

Ako okamžite zaspať? Lekár prezradil, čo robiť, aby ste rýchlejšie zaspali

Dr. Scott Walter sa podelil o svoju vlastnú radu na TikTok pre ľudí, ktorí majú problémy so zaspávaním. Špecialista povedal, že metóda, ktorú odporúča, je tzv. menič hry (angl. game changer). Dodal tiež, že ľutuje, že o nej nevedel pred tridsiatkou.

„Rozlúčte sa s nedeľnými hrôzami a rýchlo zaspite s týmto spánkovým trikom. Som lekár a niekedy mám aj ja problém zaspať. Poviem vám o metóde, ktorá bola pre mňa chvíľou osvietenia, keď som sa ju naučil“

– začal na začiatku nahrávky.

Lekár zdôraznil, že metóda nezahŕňa užívanie melatonínu alebo iných doplnkov a nevyžaduje použitie iných metód, ako je čítanie alebo horúci kúpeľ.

„Je to jednoduché duševné cvičenie, ktoré nazývame kognitívne preskupenie“

– vysvetľuje.

@denverskindoc Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack! #sleephack #todayilearned #wishiknew #howtofallasleepfaster #cognitiveshuffling #cognitiveshuffle #sleephelp #doctor #medicine #sleep #sundayscaries #doctorhack #fallingasleep #anxiety ♬ original sound – Dr. Scott Walter | Derm

Metóda „Cognitive shuffling“ vám umožní rýchlo zaspať. Čo je to?

Metóda odvádza našu myseľ od vedomých myšlienkových vzorcov, ktoré nám nedajú spávať. Často sú to každodenné veci, ako napríklad premýšľanie o našich starostiach.

„Je to spôsob, ako si usporiadať alebo preorganizovať myšlienky, podobne ako zamiešať balíček kariet“

– vysvetlil doktor Scott Walter. Dá sa to urobiť niekoľkými rôznymi spôsobmi.

Premýšľanie o náhodných slovách alebo predmetoch, ktoré spolu nesúvisia. Napríklad kravský, listový, chlebíček, maslo, pečeň a podobne. Len náhodné veci, ktoré nedávajú zmysel.

Vyberte písmeno abecedy. Kým vám bije srdce, začnite počítať. Každých osem úderov si vymyslite slovo začínajúce na toto písmeno.

Lekár vysvetľuje, že tieto triky okrem toho, že rozptyľujú mozog, napodobňujú takzvané „mikrosny“, ktoré sa objavujú pri prechode do spánku.

„Dáva to vášmu mozgu vedieť: Hej, teraz je bezpečné spať“

– uzavrel.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dajte si ho pod vankúš a uvidíte, čo sa stane. Účinky sa dostavia nečakane

Je lepšie jesť vajcia na raňajky alebo večeru? Odpoveď je prekvapivá

The post Lekár sa podelil o trik, ako rýchlejšie zaspať. Používa „cognitive shuffling“. „To dáva mozgu vedieť.“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie