Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lídryně Zelených do europarlamentu: Kdyby se nám naslouchalo dřív, předejdeme problémům

„Mrzí mě, že hlavním tématem eurovoleb je migrační pakt, protože Evropané, včetně Čechů, mají mnohem zásadnější problémy, jako jsou například drahé potraviny, drahé bydlení nebo řešení klimatické krize,“ poznamenala Nejedlová. ČTĚTE TAKÉ: Nerudová či Síkela eurokomisařem? Podle Zdechovského nikoliv, vyjmenoval vlastní adepty Důvodem, proč téma migrace mezi politiky tolik vře, spočívá podle lídryně Zelených ve faktu, že „selhali v řešení základních problémů“ a odvádějí tak […]
Menej ako 1 min. min.

„Mrzí mě, že hlavním tématem eurovoleb je migrační pakt, protože Evropané, včetně Čechů, mají mnohem zásadnější problémy, jako jsou například drahé potraviny, drahé bydlení nebo řešení klimatické krize,“ poznamenala Nejedlová.

ČTĚTE TAKÉ: Nerudová či Síkela eurokomisařem? Podle Zdechovského nikoliv, vyjmenoval vlastní adepty

Důvodem, proč téma migrace mezi politiky tolik vře, spočívá podle lídryně Zelených ve faktu, že „selhali v řešení základních problémů“ a odvádějí tak pozornost k migrační krizi.

Za mnohem důležitější téma osobně považuje klimatickou krizi. „Měli jsme tady v dubnu počasí, které bylo na koupání, pak tady ovocnářům zmrzly stromy, takže nebudou moci sklízet úrodu. My proto musíme urgentně začít něco dělat s tím, abychom těm nejpalčivějším projevům zabránili a ze všech investic, které do toho můžeme dát, nakonec benefitovali,“ poznamenala.

Zelení podporují Green Deal a považují ho za správně zvolenou cestu, nerozumí proto politikům, kteří proti němu brojí, chtějí ho opravit či dokonce zrušit. „Většinou jde o politiky, kteří si neuvědomují, jaká je realita a chtějí předtím strkat hlavu do písku,“ sdělila Nejedlová s tím, že většina z opatření zahrnutých v této dohodě v sobě nese revizní prvky a po dvou letech se zhodnocuje funkčnost těchto změn.

Podle Nejedlové je potřeba, aby Evropa byla ohledně klimatické politiky více ambiciózní. „Jinak nás v těch investicích zelené transformace předeženou Čína a USA, my zůstaneme pozadu a naše ekonomika nebude fungovat,“ vysvětlila.

S Green Dealem se ale pojí také finanční náklady, což není v současné ekonomické situaci příliš pozitivní. To přiznala i Nejedlová, zároveň ale připomenula, že její strana dlouhodobě navrhuje řešení, díky kterému se těmto problémům mohlo předejít, a tím je „zdanění majetku superbohatých lidí“.

„My jsme si na to nechali zpracovat studii, ze které vyplývá, že to podporuje nějakých 63 procent Čechů a Češek. Bohužel ale žijeme v situaci, kdy naši politici očividně nemají dost odvahy na to, tohle řešení zvednout,“ uvedla.

Sledujte speciální předvolební vysílání na CNN Prima NEWS. Co vše pro vás připravujeme si můžete přečíst zde.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zdechovský napadl plán Majerové na zrušení migračního paktu. Lžete, rozohnila se

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie