Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Má sa strúhadlo používať takto? Ľudia sú neveriaci. „Prečo ma to nenapadlo?“

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Sociálne médiá, najmä TikTok, sú plné videí, v ktorých ľudia oznamujú svetu, že niečo objavili, keď mali napríklad 20, 30 alebo 40 rokov. Často ide o veci, ktoré boli pre ostatných samozrejmé, hoci sú aj ľudia, ktorým tieto objavy imponujú, pretože o nich tiež nevedeli. Podobne ako […]
Menej ako 1 min. min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Sociálne médiá, najmä TikTok, sú plné videí, v ktorých ľudia oznamujú svetu, že niečo objavili, keď mali napríklad 20, 30 alebo 40 rokov. Často ide o veci, ktoré boli pre ostatných samozrejmé, hoci sú aj ľudia, ktorým tieto objavy imponujú, pretože o nich tiež nevedeli. Podobne ako v prípade kuchynského strúhadla, ktoré sa zdá byť jednoduchým predmetom na používanie, a predsa môže jeho používanie niekedy spôsobiť určité ťažkosti.

Sociálne médiá, najmä TikTok, sú plné videí, v ktorých ľudia oznamujú svetu, že niečo objavili, keď mali napríklad 20, 30 alebo 40 rokov
Foto: Súkromný archív

Hovorí sa, že človek sa učí celý život. To je nepochybne pravda. Niekedy sú to viac, inokedy menej dôležité veci a úspechy. Už nejaký čas sa však na sociálnych sieťach objavuje trend chváliť sa tým, že sme sa niečo naučili veľmi neskoro, napr. po 30 alebo 40 rokoch života („Mal som 38 rokov, keď som sa naučil, že…“ a pod.). Niekedy sa to týka prípadov, keď sa ukáže, že sme niečo urobili zle, a niekedy jednoducho toho, že niečo sa dá urobiť lepšie alebo jednoduchšie.

Ľudia sú prekvapení, ako si uľahčiť používanie strúhadla. „Prečo som na to neprišla ja?“

A tak je to aj so strúhadlom. Obyčajné kuchynské strúhadlo, ktoré používame napríklad na strúhanie syra alebo zeleniny. Intuitívne ho pri práci zvyčajne umiestňujeme vertikálne, prípadne mierne šikmo. Jedna používateľka TikTok, aliceinbravoland, však natočila video, v ktorom priznáva, že po 43 rokoch objavila, ako si používanie strúhadla uľahčiť.

Nuž, žena sa rozhodla, že ho jednoducho položí a syr nastrúha týmto spôsobom. Takto nastrúhané kúsky zostali stále v strúhadle a ona ich mohla pohodlne preniesť do misky. „Kde je tu ten objav?“ – spýtate sa. A nebudete jediní, pretože pod jej videom sa objavilo pomerne veľa komentárov v tomto duchu.

V čom spočíva trik?

Mohli ste to urobiť ako každý iný človek a jednoducho nastrúhať syr priamo do misky.

Ja som strúhadlo položil na tanier.

@aliceinbravoland

Did you know this ? I’m easily impressed so maybe this is no big deal, but Im blown away #cheese #hack #lifehacks #wow #fypp #foryou

♬ original sound – aliceinbravoland

Komentáre sú veľmi výstižné, pretože touto metódou si človek skutočne môže pomôcť. Alica sa však nenechala odradiť nepriateľskými a niekedy posmešnými príspevkami. Na poznámku jedného internetového používateľa, že sa o tom dozvedel, keď mal osem rokov, odpovedala s odstupom:

Haha, v tom prípade som pozadu“. Mnohí ľudia však ocenili, že sa s nimi používateľka TikTok podelila o svoj trik.

Bože môj, a ja som bola taká unavená. Škoda, že som na to tiež nepomyslela!

Ach nie, prečo som na to nikdy nepomyslela? Ďakujem!

Jeden z komentátorov tiež žartovne poukázal na ohlásené opatrenia vlády USA proti TikToku. „A oni chcú túto aplikáciu vymazať!“ – napísala s tým, že ľudia by tak stratili prístup k takýmto trikom. V marci tohto roku totiž Snemovňa reprezentantov schválila návrh zákona, ktorý má prinútiť čínskeho vlastníka TikToku, aby platformu v USA predal alebo zablokoval jej prevádzku.

Na čo slúži hrubá strana kuchynského strúhadla? Nie každý o nej vie

Zdá sa, že kuchynské strúhadlo je jednou z tých pomôcok, ktoré pred nami skrývajú oveľa viac tajomstiev, ako sme si mysleli. Najčastejšie na ňom strúhame syry, zeleninu a zvyčajne používame stranu s hrubými alebo jemnými okami alebo stranu na strúhanie. Oveľa menej často používame stranu s malými, hrubými otvormi. Na čo sa používa?

Je vhodný, ak chcete nastrúhať zemiaky na palacinky. Môže byť užitočný napríklad aj vtedy, ak chcete ozdobiť tortu nastrúhanou čokoládou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lepí sa syr na strúhadlo? Ja už tento problém nemám. Len jedna tekutina z kuchyne

Kuchynské strúhadlo má skrytú funkciu a ešte viac uľahčuje život. „To je skvelé“

The post Má sa strúhadlo používať takto? Ľudia sú neveriaci. „Prečo ma to nenapadlo?“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie