Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mäso sa prilepí na panvicu a namiesto rezňa je z neho kaša? Pred vyprážaním ich naplňte. Problém zmizne

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev). Mleté rezne môžu byť pomerne náročné. Nie je nič horšie ako bojovať s tukom, ktorý vystrekne pri ich vyprážaní. Našťastie pre nás, koľko hláv na svete vyskúšalo veľa nápadov, takže aj na to vznikla zaujímavá metóda. Ako vyprážať mleté mäso na panvici bez toho, aby olej vystrekol? […]
Menej ako 1 min. min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev).

Mleté rezne môžu byť pomerne náročné. Nie je nič horšie ako bojovať s tukom, ktorý vystrekne pri ich vyprážaní. Našťastie pre nás, koľko hláv na svete vyskúšalo veľa nápadov, takže aj na to vznikla zaujímavá metóda. Ako vyprážať mleté mäso na panvici bez toho, aby olej vystrekol? Vyskúšajte tento trik.

Mleté rezne môžu byť pomerne náročné. Nie je nič horšie ako bojovať s tukom, ktorý vystrekne pri ich vyprážaní.
Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev

Príprava mletých bravčových rezňov je často spojená s chaosom v kuchyni a vyprážanie mletého mäsa môže byť stresujúca úloha, najmä pre začínajúcich kuchárov. Vďaka jednoduchému triku to zvládnete bez problémov a mäso bude šťavnaté, pevné a dokonale prepečené. Pripravte si fašírky takto a pochutná si na nich celá rodina.

Ako sa smaží mleté mäso na panvici? Budú pevné, chutné

Keď príde čas na vyprážanie mäsa po jeho prehnetení a ochutení, mnohí z nás sa pýtajú, v ktorom momente ho treba obrátiť. Ak to urobíme príliš skoro, fašírky sa rozpadnú; ak to urobíme príliš neskoro, prilepia sa k panvici a budú ako kaša. Ukázalo sa, že pri príprave tejto tradičnej špeciality si môžeme ušetriť nervy a použiť geniálny trik na vyprážanie mäsa. Používateľ Instagramu @alonaloewen ukázal, ako sa vyhnúť prilepeniu fašíriek, a navyše, ako sa zbaviť striekajúceho tuku okolo horáka a panvice.

Tento trik je naozaj jednoduchý a vyžaduje, aby sme pred vyprážaním urobili jednu vec. Stačí použiť papier na pečenie a vyložiť ním dno panvice, čím vytvoríme „misku“. Potom postupujte podľa známeho vzoru. Na papier nalejte olej, rozohrejte ho a mleté rezne opečte z oboch strán. Vďaka tomu, že sa mäso neprilepí na dno panvice, budete ho môcť v správnej chvíli ľahko obrátiť na druhú stranu. Nebojte sa, že tento spôsob môže negatívne ovplyvniť chuť pokrmu alebo stupeň opečenia, pretože takto pripravená panvica si zachováva svoje normálne vlastnosti. Keď skončíte, použitý papier vyhoďte do koša, panvicu umyte a máte hotovo. Podobným spôsobom môžete vyprážať aj bravčové rezne.

Ako vyčistiť spálený tuk z horáka? Sódová pasta je liekom na akýkoľvek spálený tuk

Ak ste doteraz nevedeli, ako sa smaží s papierom, a váš varič potrebuje poriadne vyčistiť, spoľahnite sa na sódovú pastu. Je to skvelý spôsob, ako odstrániť aj staré pripáleniny. Zmiešajte pol šálky sódy bikarbóny s takým množstvom vody, aby pri miešaní vznikla hustá pasta. Na spálené miesta naneste hrubú vrstvu a nechajte pôsobiť pol hodiny. Potom pomocou špongie rozotrite pastu po celej ploche sporáka, nechajte ju 5 minút pôsobiť a umyte ju vlhkou handričkou z jemných vlákien.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší rezeň na svete. Podobá sa na bravčový rezeň, ale je z oveľa lepšieho mäsa

Ako zohriať bravčové rezne? Zabudnite na mikrovlnnú rúru. S týmto trikom budú vyzerať ako priamo z panvice

The post Mäso sa prilepí na panvicu a namiesto rezňa je z neho kaša? Pred vyprážaním ich naplňte. Problém zmizne appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie