Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Máte neustále chuť na sladké? Zjedzte jednu hrsť týchto semienok denne a na sladkosti rýchlo zabudnete

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evan Lorne). V procese chudnutia je samozrejme rozhodujúca vhodná strava a fyzická aktivita. Ak sa však chceme zbaviť prebytočných kíl, oplatí sa poznať aj produkty, ktoré nám to môžu uľahčiť. Jedným z nich sú obľúbené semienka, ktoré sú mimoriadne zdravé a navyše znižujú chuť maškrtiť. Prečo sa oplatí zaradiť […]
Menej ako 1 min. min.

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evan Lorne).

V procese chudnutia je samozrejme rozhodujúca vhodná strava a fyzická aktivita. Ak sa však chceme zbaviť prebytočných kíl, oplatí sa poznať aj produkty, ktoré nám to môžu uľahčiť. Jedným z nich sú obľúbené semienka, ktoré sú mimoriadne zdravé a navyše znižujú chuť maškrtiť.

Prečo sa oplatí zaradiť slnečnicové semienka do svojho jedálnička?
Foto: shutterstock/Evan Lorne

Ak sa chceme zbaviť nadbytočných kilogramov, musíme do svojho denného režimu zaradiť predovšetkým fyzickú aktivitu a zaviesť vhodnú vyváženú stravu. Mali by sme poznať aj produkty, ktoré nám pomôžu schudnúť a znížia chuť na maškrty. Príkladom sú obľúbené semená. Skontrolujte, prečo sa oplatí zaradiť slnečnicové semienka do svojho jedálnička.

Prečo sa oplatí zaradiť slnečnicové semienka do svojho jedálnička?

Umiernenou konzumáciou slnečnicových semienok môžeme nášmu telu dodať mnoho cenných zložiek. Musíme si však dávať pozor na porcie semienok, ktoré jeme, pretože aj napriek ich zdraviu prospešným vlastnostiam obsahuje 100 gramov tohto produktu asi 600 kcal. Preto sa odporúča zjesť asi 1-2 hrste slnečnicových semienok denne, teda 30 g semienok, bez pridanej soli.

Oplatí sa ich zaradiť do každodenného jedálnička, pretože majú silné protizápalové účinky. Slnečnica je navyše cenným zdrojom vitamínov E, A, C a vitamínov skupiny B. Pravidelná konzumácia semienok zlepšuje aj činnosť čriev a pečene.

Slnečnica je bohatá aj na minerály dôležité pre náš organizmus, ako je selén, horčík, vápnik, fosfor a draslík. Okrem toho sú semená aj skvelým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, medzi ktorými dominujú omega-6 kyseliny, ktoré sú zodpovedné okrem iného aj za imunitu. Omega-6 mastné kyseliny nás navyše chránia pred ochoreniami krvného obehu a zaisťujú zdravú pokožku a lesklé vlasy.

Ako slnečnicové semienka podporujú proces chudnutia?
Foto: Pixabay/Lebensmittelfotos

Ako slnečnicové semienka podporujú proces chudnutia?

Slnečnicové semienka sú tiež dôležitou podporou pri chudnutí. Sú totiž bohaté na vlákninu, ktorá nielenže reguluje metabolizmus, ale tiež nás dlhšie udrží v pocite sýtosti. Vďaka tomu je menej pravdepodobné, že budeme chcieť maškrtiť medzi jedlami.

Slnečnica navyše pomáha znižovať množstvo tuku absorbovaného telom, a preto je tak cenená pri chudnutí. Jej konzumácia tiež pomáha zastaviť kolísanie hladiny cukru v krvi a chráni pred aterosklerózou.

Za zmienku tiež stojí, že slnečnicové semienka obsahujú leucín, aminokyselinu, ktorá môže prispieť k zníženiu telesného tuku. Okrem toho zlúčeniny prítomné v semenách tiež pomáhajú znižovať vysoký cholesterol, čím chránia náš kardiovaskulárny systém pred vážnymi ochoreniami.

Ako využiť slnečnicové semienka v kuchyni?

Slnečnicové semienka môžeme jesť jednoducho ako desiatu. Potom sa však oplatí vybrať si nesolený výrobok. Semená môžeme tiež opražiť na suchej panvici a pripraviť tak chutnú a zdravú prílohu k polievke, cestovinám alebo šalátom.

Semená je tiež dobré pomlieť a použiť ako obal, čím nahradíte strúhanku. Slnečnicové semienka navyše extrahujú aj cenný olej, ktorý má veľký vplyv na naše zdravie. Môžeme ho použiť za studena a pridať do rôznych druhov jedál.

Semienka slnečnice obsahujú veľa cenných živín.
Foto: shutterstock/Eva Gruendemann

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mesačné mlieko: pochúťka, ktorá každú noc privoláva Morfea a hlboký spánok

Neuveriteľné! Dva dni stačia na to, aby ste sa cítili oveľa staršie

The post Máte neustále chuť na sladké? Zjedzte jednu hrsť týchto semienok denne a na sladkosti rýchlo zabudnete appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie