Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Aktuálne spravodajstvo

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktuálne spravodajstvo

Menu

Mercedes CLE Cabriolet – začína hneď s ostrým AMG 53

Mercedes po uvedení novej Triedy CLE nahrádzajúcej kupé a kabriolety tried C a E prichádza na trh aj s verziou odvodenou od kupé s otváracou strechou. Úlohu uviesť novú Triedu CLE Cabrio do sveta dostala verzia Mercedes-AMG 53 4Matic+. 3.0 litrový prepĺňaný benzínový radový šesťvalec dodáva Mercedesu CLE Cabriolet vo verzii AMG výkon 330 kW […]
Menej ako 1 min. min.

Mercedes po uvedení novej Triedy CLE nahrádzajúcej kupé a kabriolety tried C a E prichádza na trh aj s verziou odvodenou od kupé s otváracou strechou. Úlohu uviesť novú Triedu CLE Cabrio do sveta dostala verzia Mercedes-AMG 53 4Matic+. 3.0 litrový prepĺňaný benzínový radový šesťvalec dodáva Mercedesu CLE Cabriolet vo verzii AMG výkon 330 kW (450 k) a 560 Nm krútiaceho momentu. Na približne desať sekúnd môžete mať vďaka funkcii overboost až 600 Nm. Dosť na to, aby CLE zrýchlilo z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy a dosiahlo elektronicky limitovanú maximálku 250 km/h. Nový model rozhodne nie je elektromobilom. Také kusy v Stuttgarte skúšajú radšej pri škatuľách ako je táto.

Motor má k dispozícii elektrický doping v podobe 48V elektromotora s doplnkovými 17 kW a 205 Nm. Tiež pomôže elektrický kompresor, ktorý sa stará o okamžitú odozvu na stlačenie plynu. Technológia odvodená z F1 už zdobí väčšinu modelov s tromi písmenkami AMG. CLE Cabrio 53 taktiež disponuje 9-stupňovým automatom AMG Speedshift s niekoľkými spojkami. Doping tu však nekončí. Pomôže si tiež s variabilným AMG pohonom všetkých kolies i aktívnym riadením zadnej nápravy podobne ako väčšie kupé a kabrio SL i ďalšie AMG modely.

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet

Mercedes CLE Cabriolet – aby bolo hneď jasné o čo tu ide

Verzia CLE AMG zreteľne patrí medzi športové vozidlá. Má širší postoj, širší rozchod vpredu i vzadu a jazdí na 19- až 20-palcových diskoch kolies. K tomu si prirátajte luxusný zjav zvonku i zvnútra a pochopiteľne bohatú výbavu. I tú základnú. Nájdete tu digitálne svetlá, všade LED-ky, 12,3 a 11,9 palcové displeje pred vodičom, kopu asistentov a prvotriedne materiály. O slovo sa hlási aj MBUX so zabudovanou umelou inteligenciou a kopa ďalšieho. Zaujímavosťou je povrchová úprava kožených sedadiel, ktorá dokáže odrážať časť infračerveného žiarenia slnka. Výsledkom je povrch, ktorý je na priamom slnku o 12 stupňov chladnejší ako klasická  koža, no chladnejší je aj interiér vozidla. Taktiež vám menej horí zadok, ak si sadnete do auta v horúčave… Kufor má 375 litrov (285 so sklopenou strechou). Strecha zlezie a vylezie za 20 sekúnd pri jazde do 60 km/h.

The post Mercedes CLE Cabriolet – začína hneď s ostrým AMG 53 appeared first on automotoblog.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie