Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Aktuálne spravodajstvo

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktuálne spravodajstvo

Menu

Mestská rada sa stotožnila s návrhom Programového rozpočtu mesta

Členovia Mestskej rady v Košiciach sa vo štvrtok (9. 5.) zišli na mimoriadnom zasadnutí. Išlo o prerokovanie bodov, ktoré budú zaradené na najbližšie rokovanie mestského zastupiteľstva. Mestská rada prerokovala 28 bodov, tým hlavným bol návrh Programového rozpočtu mesta Košice na roky 2024 až 2026. Mestská rada odporúča mestskému zastupiteľstvo prerokovať a schváliť návrh rozpočtu v predloženom znení. Za […]
Menej ako 1 min. min.

Členovia Mestskej rady v Košiciach sa vo štvrtok (9. 5.) zišli na mimoriadnom zasadnutí. Išlo o prerokovanie bodov, ktoré budú zaradené na najbližšie rokovanie mestského zastupiteľstva. Mestská rada prerokovala 28 bodov, tým hlavným bol návrh Programového rozpočtu mesta Košice na roky 2024 až 2026. Mestská rada odporúča mestskému zastupiteľstvo prerokovať a schváliť návrh rozpočtu v predloženom znení. Za hlasovalo sedem poslancov, proti bol jeden a dvaja sa zdržali.

Návrh Programového rozpočtu je zverejnený na webovej stránke mesta: https://www.kosice.sk/clanok/navrh-programoveho-rozpoctu-mesta-kosice-na-roky-2024-2026

Závorové parkovisko pri Amfiteátri by malo zvýšiť svoju kapacitu

Mestská rada jednohlasne odsúhlasila aj doplnenie VZN č. 241 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Košice. Cieľom je rozšírenie zóny regulovaného parkovania v časti parkoviska pri Amfiteátri o priľahlé parkovisko pred vstupom do areálu Amfiteátra, pričom sa tieto parkoviská majú prepojiť a vytvoriť tak jedno závorové parkovisko.

Ďalšou navrhovanou zmenou je zaradenie parkovacích miest na Cintorínskej ulici v blízkosti Verejného cintorína do zóny regulovaného parkovania, ktoré budú začlenené do  najlacnejšieho tarifného pásma N. Hodinová sadzba v tarifnom pásme N je 0,60 eur. Samotné parkovisko pred verejným cintorínom bude návštevníkom spoplatnené až po 2 hodinách státia.

Členovia mestskej rady prerokovali aj petíciou za dobudovanie chodníka na Ukrajinskej ulici, či zverenie zrevitalizovaných vnútroblokov v mestských častiach do správy mestského podniku Správa mestskej zelene v Košiciach a ďalšie body týkajúce sa prevodu majetku a pozemkov. Mestská rada zároveň odporúča mestskému zastupiteľstvu prerokovať aj návrh Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Košice o poskytovaní sociálnych služieb v pôsobnosti územnej samosprávy mesta Košice a určovaní úhrad za ich poskytovanie.

Návrhy k obom VZN nájdete tu: https://www.kosice.sk/mesto/samosprava

 

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie