Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Migračný pakt: Maďarsko neakceptuje kvóty na migrantov, odkázal minister M.Varga

www.slovanskenoviny.sk/rss Maďarsko neakceptuje zavádzanie kvót migrantov, je obzvlášť škodlivé a nerozumné, že na základe ustanovení nového azylového balíka EÚ sa musí zaplatiť pokuta 20 000 eur za migranta tým krajinám, ktoré nie sú ochotné prijať migrantov do ich územie podľa povinnej kvóty, uviedol v utorok v Bruseli minister financií Mihály Varga vo vyhlásení pre maďarských […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Maďarsko neakceptuje zavádzanie kvót migrantov, je obzvlášť škodlivé a nerozumné,

že na základe ustanovení nového azylového balíka EÚ sa musí zaplatiť pokuta 20 000 eur za migranta tým krajinám, ktoré nie sú ochotné prijať migrantov do ich územie podľa povinnej kvóty, uviedol v utorok v Bruseli minister financií Mihály Varga vo vyhlásení pre maďarských novinárov, informuje portál hirado.hu.

Rada Európskej únie v utorok definitívne schválila všetky legislatívne kapitoly nového nariadenia o reforme paktu EÚ o migrácii a azyle. Minister financií v tejto súvislosti zdôraznil, že Maďarsko spolu s ďalšími členskými štátmi nebude implementovať opatrenia paktu, keďže migráciu treba podľa neho riešiť inými metódami.

Netreba dovážať problém do Európy a posielať migrantom pozvanie, ale prinášať riešenia do vysielajúcich krajín

zdôraznil. V otázke migrácie je Brusel podľa Mihálya Vargu „neústupný“, preto je v EÚ potrebná zmena.

„Každý maďarský občan má 9. júna možnosť svojim hlasom vyjadriť svoj postoj k otázke migrácie.

Každý vo volebnej miestnosti by sa mal zamyslieť nad tým, či chce žiť v krajine zaplavenej migrantmi, alebo proti nej zdvihne hlas,“ upozornil.

Minister pripomenul, že plot zriadený na južnej hranici Maďarska doteraz stál maďarských daňových poplatníkov 700 miliárd forintov. V tejto súvislosti uviedol, že sa obrátil na eurokomisára zodpovedného za rozpočet, ktorý povedal, že Európska komisia mu stále nie je ochotná poskytnúť podporu.

V súvislosti s tým, že Rada Európskej únie v utorok definitívne schválila pravidelné platby dlhodobej finančnej podpory vo výške 50 miliárd eur určenej Ukrajine, Mihály Varga uviedol:

Maďarská pozícia je taká, že pri použití týchto prostriedkov sa musia dodržiavať tie isté prísne pravidlá, ako keby išlo o podporu EÚ poskytovanú v akejkoľvek inej oblasti.

„Nedajú sa uplatniť dvojaké normy, aj tu treba presadzovať prísnejšie pravidlá používania. Treba sa snažiť aj o to, aby tieto peniaze išli aj do tých regiónov, ktoré nie sú priamo v prvej línii, ako napríklad Podkarpatsko,“ zdôraznil.

Ako uviedol, bremeno starostlivosti o vnútorne vysídlené osoby je v Zakarpatsku čoraz ťažšie, preto aj táto oblasť potrebuje zdroje EÚ.

Poukázal tiež na to, že Ukrajina nedodržala všetky odporúčania týkajúce sa využívania finančných prostriedkov. Podľa jeho názoru Ukrajina zatiaľ neprijala odporúčania týkajúce sa ľudských práv a národnostných menšín, vrátane odporúčaní Benátskej komisie.

“A tu hovoríme o veľmi dôležitých podmienkach, pretože očakávame, že Ukrajina prijme základné hodnoty EÚ spolu s využívaním dotácií EÚ,” uviedol. Mihály Varga o vstupe krajín západného Balkánu do EÚ povedal: hospodárske dobiehanie regiónu je pre Európsku úniu kľúčovou otázkou.

Ako uviedol, tieto krajiny na vstup dlho čakajú a svojim ekonomickým posilnením ponúkajú EÚ príležitosť na rozvoj v rámci medzikontinentálnej konkurencieschopnosti. Zahraničné investície v štátoch západného Balkánu podľa ministra financií neustále rastú a silnie aj spotreba domácností.

“Maďarsko vždy podporovalo pristúpenie krajín tohto regiónu a žiadame, aby sa tak stalo čo najskôr po ich ekonomickom dobehnutí,” zdôraznil.

skspravy.sk

Príspevok Migračný pakt: Maďarsko neakceptuje kvóty na migrantov, odkázal minister M.Varga je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie