Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ministerka Dolinková reaguje na vyjadrenia opozície: So znepokojením sledujem diskusiu okolo WHO!

www.slovanskenoviny.sk/rss Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) reaguje na vyjadenia opozičných politikov, ktorí na margo toho, že Slovensko sa malo na valnom zhromaždení WHO disasociovať od aktualizovaných medzinárodných zdravotníckych predpisov, tvrdia, že tento krok v je svetovou hanbou. Dolinková je znepokojená „So znepokojením sledujem diskusiu, ktorá sa týka Slovenskej republiky vo vzťahu k Svetovej zdravotníckej organizácii. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) reaguje na vyjadenia opozičných politikov, ktorí na margo toho, že Slovensko sa malo na valnom zhromaždení WHO disasociovať od aktualizovaných medzinárodných zdravotníckych predpisov, tvrdia, že tento krok v je svetovou hanbou.

Dolinková je znepokojená

„So znepokojením sledujem diskusiu, ktorá sa týka Slovenskej republiky vo vzťahu k Svetovej zdravotníckej organizácii. Vo verejnosti zarezonovala informácia, že slovenská delegácia, ktorej personálne zloženie bolo odkomunikované a odsúhlasené vládou, sa ako jediná na rokovaní so Svetovou zdravotníckou organizáciou disasociovala od aktualizovaných medzinárodných zdravotníckych predpisov, ktoré sú známe pod skratkou IHR. Na týchto nových predpisoch sa minulý týždeň dohodlo 188 štátov sveta a členov WHO.

„Pozorne vnímam vnútropolitickú aj odbornú diskusiu, ktorý tento postoj vyvolal. Rozhodla som sa, aby tento úzko odborný problém zanalyzovali a posúdili všetci tí, ktorí k nemu majú čo povedať. Odborníci.

Ministerka avizuje kroky

„Posilním a rozšírim súčasnú, vládou schválenú medzirezortnú pracovnú skupinu, ktorá bola zriadená po prijatí pôvodných a stále platných medzinárodných zdravotníckych predpisov, o odborníkov naprieč rezortmi a zainteresovanými skupinami. Jej úlohou bude v najbližšom období detailne a odborne vyhodnotiť aktualizované dokumenty, ktoré pripravila WHO a následne jej zistenia budem prezentovať na rokovaní vlády.” Povedala ministerka zdravotníctva.

„Uvedomujem si negatívnu skúsenosť, ktorú má Slovenská republika s bojom proti covidu, uvedomujem si ako tí čo dnes hlasno kričia sú zodpovední za vyše 20 000 zbytočných obetí, ako sa nielen v rámci nášho štátu, ale aj celej EÚ nakupovali vo veľkom vakcíny. To však nemôže byť prekážkou, aby sme racionálne posudzovali medzinárodné postupy a podnety, ktoré prichádzajú z vonka. Musíme opatrne a prezieravo pristupovať k novým výzvam, aby sme boli schopní čeliť prípadným zdravotným rizikám v budúcnosti. Slovenská republika je právoplatným členským štátom WHO a ako ministerka zdravotníctva považujem za kľúčové, aby sme svoje členstvo vnímali v kontexte všetkých svojich práv a povinností.” Dodáva Dolinková.

ereport.sk

Príspevok Ministerka Dolinková reaguje na vyjadrenia opozície: So znepokojením sledujem diskusiu okolo WHO! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie