Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Aktuálne spravodajstvo

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktuálne spravodajstvo

Menu

Moskva požaduje, aby Kyjev vydal osoby podezřelé z terorismu

Moskva požaduje, aby Ukrajina vydala všechny osoby, které podezřívá z terorismu, včetně šéfa Kyjevské špionážní agentury Vasyla Maljuka, a aby okamžitě přestala podporovat veškeré související aktivity těchto osob a skupin, oznámilo v neděli Ruské ministerstvo zahraničí. Ministerstvo uvedlo, že se oficiálně obrátilo na Kyjev s požadavky podle Mezinárodní úmluvy o potlačování teroristických bombových útoků a […]
Menej ako 1 min. min.

Moskva požaduje, aby Ukrajina vydala všechny osoby, které podezřívá z terorismu, včetně šéfa Kyjevské špionážní agentury Vasyla Maljuka, a aby okamžitě přestala podporovat veškeré související aktivity těchto osob a skupin, oznámilo v neděli Ruské ministerstvo zahraničí.

Ministerstvo uvedlo, že se oficiálně obrátilo na Kyjev s požadavky podle Mezinárodní úmluvy o potlačování teroristických bombových útoků a Mezinárodní úmluvy o potlačování financování terorismu přijaté OSN. Požadavky zahrnují „okamžité zatčení a vydání“ všech podezřelých osob, které Moskva identifikovala a spojila s nedávnými teroristickými útoky proti Rusku.

Smrtící útok na Crocus City Hall, který „šokoval celý svět, není zdaleka prvním teroristickým útokem, který naše země v poslední době zažila,“ poznamenalo ministerstvo.

„Vyšetřování prováděná příslušnými Ruskými orgány ukazují, že stopy všech těchto zločinů vedou na Ukrajinu,“ zdůraznilo.

Kromě útoku v koncertní síni, při němž zahynulo nejméně 144 lidí a více než 500 jich bylo zraněno, ministerstvo zmínilo například vraždu vojenského blogera Maxima Fomina (známého pod pseudonymem Vladlen Tatarskyj), smrtící bombový útok na Krymském mostě a nedávné přeshraniční nájezdy do Bělgorodské oblasti a dalších míst, které Kyjev připisuje takzvanému Ruskému dobrovolnickému sboru (RDK). Tato polovojenská jednotka, inzerovaná jako složená z Rusů spolupracujících s Ukrajinou, byla Moskvou označena za teroristický subjekt.

Kromě šéfa Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyla Maljuka ministerstvo nezveřejnilo žádná jména osob, které si vyžádalo kvůli podezření z účasti na útoku. Šéf špionáže „25. března cynicky přiznal, že Ukrajina zorganizovala bombový útok na Krymský most v říjnu 2022, a prozradil podrobnosti o organizaci dalších teroristických útoků v Rusku,“ poznamenalo ministerstvo.

Nesplnění Ruských požadavků bude představovat porušení mezinárodních závazků Ukrajiny, pokud jde o boj proti terorismu, a „povede k její mezinárodně právní odpovědnosti“, varovalo ministerstvo.

„Boj proti mezinárodnímu terorismu je povinností každého státu. Ruská strana požaduje, aby Kyjevský režim okamžitě zastavil jakoukoli podporu teroristických aktivit, vydal pachatele a nahradil škody způsobené obětem,“ zdůraznilo ministerstvo.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Moskva požaduje, aby Kyjev vydal osoby podezřelé z terorismu first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie