Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na zlé trávenie a pálenie záhy zabudnete. Napite sa pred spaním a nájdete úľavu

04.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Doucefleur). Porucha trávenia a pálenie záhy sa zvyčajne dajú liečiť domácimi prostriedkami, vrátane mäty piepornej a zázvoru. Poruchy trávenia, ktoré sa vyskytujú často alebo s inými príznakmi, si však môžu vyžadovať lekársku pomoc. My sa však zameriame na jeho ľahšiu formu, ktorú zvládnete aj doma. Foto: shutterstock.com/Orawan Pattarawimonchai Pálenie […]
Menej ako 1 min. min.

04.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Doucefleur).

Porucha trávenia a pálenie záhy sa zvyčajne dajú liečiť domácimi prostriedkami, vrátane mäty piepornej a zázvoru. Poruchy trávenia, ktoré sa vyskytujú často alebo s inými príznakmi, si však môžu vyžadovať lekársku pomoc. My sa však zameriame na jeho ľahšiu formu, ktorú zvládnete aj doma.

Foto: shutterstock.com/Orawan Pattarawimonchai

Pálenie záhy môže trvať len niekoľko minút alebo dokonca niekoľko hodín. Tak či onak, je to nepríjemné – a tak niet divu, že hľadáte spôsob, ako sa tohto pocitu rýchlo zbaviť. Pálenie záhy často sprevádza tráviace ťažkosti. Ak jete príliš rýchlo alebo konzumujete príliš veľa týchto potravín, môžete z času na čas pociťovať tráviace ťažkosti, nazývané aj dyspepsia.

Príznaky tráviacich ťažkostí môžu zahŕňať nepríjemný pocit plnosti brucha po jedle, bolesť alebo pálenie v hornej časti brucha.

Jablčný ocot

Jablčný ocot.
Foto: Shutterstock/ wasanajai

Keďže príliš málo žalúdočnej kyseliny môže spôsobiť tráviace ťažkosti, mali by ste piť jablčný ocot, aby ste zvýšili produkciu žalúdočnej kyseliny v tele. Pridajte jednu až dve čajové lyžičky surového, nepasterizovaného jablčného octu do pohára vody a vypite pre rýchlu úľavu. Poruchy trávenia môžete zastaviť ešte skôr, ako k nim dôjde, vypitím zmesi 30 minút pred jedlom.

Citrónová voda

Citrónová voda.
Foto: freepik.com/@freepik

Zásaditý účinok citrónovej vody tiež neutralizuje žalúdočnú kyselinu a zlepšuje trávenie. Rozmiešajte lyžicu citrónovej šťavy v horúcej alebo teplej vode a vypite niekoľko minút pred jedlom. Okrem toho, že citrónová voda zmierňuje tráviace ťažkosti, je tiež výborným zdrojom vitamínu C.

Mätový čaj

Mäta je viac než len osviežovač dychu. Má tiež spazmolytické účinky na organizmus, vďaka čomu je výbornou voľbou pri zmierňovaní žalúdočných ťažkostí, ako je nevoľnosť, pálenie záhy a tráviace ťažkosti. Po jedle vypite šálku mätového čaju, aby ste si rýchlo urovnali žalúdok, alebo si nechajte vo vrecku niekoľko mätových cukríkov a po jedle ich cmúľajte.

Mätový čaj.
Foto: Pixabay/congerdesign

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Brucho ako balón a bolesť žalúdka? Zabudnite na to! Tu sú najlepšie nápoje na trávenie

Mesačné mlieko: pochúťka, ktorá každú noc privoláva Morfea a hlboký spánok

The post Na zlé trávenie a pálenie záhy zabudnete. Napite sa pred spaním a nájdete úľavu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie