Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najzdravší chlieb na raňajky. Jedzte ho a sledujte, ako schudnete

Výživné raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Aby však boli nielen chutné, ale aj zdravé, oplatí sa trochu bližšie pozrieť na obsah vášho taniera. A najmä na chlieb, ktorý sa na ňom nachádza. Aký chlieb na raňajky? Odborníci nemajú žiadne pochybnosti. Tu je tá najzdravšia možnosť. Prečo sú raňajky najdôležitejším jedlom? Energia ráno je len začiatok […]
Menej ako 1 min. min.

Výživné raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Aby však boli nielen chutné, ale aj zdravé, oplatí sa trochu bližšie pozrieť na obsah vášho taniera. A najmä na chlieb, ktorý sa na ňom nachádza. Aký chlieb na raňajky? Odborníci nemajú žiadne pochybnosti. Tu je tá najzdravšia možnosť.

Prečo sú raňajky najdôležitejším jedlom? Energia ráno je len začiatok

Raňajky sú jedným z tých jedál, ktoré by sa počas dňa nikdy nemali vynechať. Po dobrom spánku dodá vášmu telu energiu potrebnú na fungovanie a eliminuje akýkoľvek pocit únavy. Pomáha tiež udržiavať hladinu cukru v krvi v rovnováhe tým, že telu poskytuje základný zdroj energie – sacharidy.

Pravidelne konzumované výživné raňajky navyše pomáhajú udržiavať zdravú telesnú hmotnosť. Ľudia, ktorí pravidelne siahajú po prvom jedle s príchodom rána, majú menšiu pravdepodobnosť, že sa budú počas dňa postupne prejedať, čo im výrazne uľahčuje udržiavanie hmotnosti. Stojí však za to venovať pozornosť produktom, ktoré pristanú na vašom raňajkovom tanieri.

Aké pečivo na raňajky? Odborníci radia

Chlieb je jedným z produktov, ktoré najčastejšie konzumujeme hneď po prebudení. Oplatí sa však venovať pozornosť detailom. Odborníci varujú, že akékoľvek sladké droždie je jednou z najhorších volieb na raňajky. Škrob a cukry, ktoré obsahujú, totiž rýchlo zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo môže viesť k pocitom únavy a bolestiam hlavy. Taktiež spôsobia, že rýchlo budeme chcieť siahnuť po ďalšom občerstvení.

Pri výbere chleba na raňajky je dobré pozorne si prečítať zloženie. Odborníci na výživu radia, že chlieb by mal byť bohatý na probiotiká. Jedným z takýchto chlebov je kváskový chlieb,“ radí odborníčka na výživu Cristina Barrousová v rozhovore pre španielsky časopis Vogue. Obsahuje totiž baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sú prospešné pre črevnú mikroflóru, a keď sa pripravuje kvasením, nespôsobuje príliš silný nárast hladiny cukru v krvi.

Aký chlieb je najlepší na konzumáciu? Siahnite po ňom každé ráno

Jednou z najlepších volieb je podľa odborníkov na výživu aj tmavý ražný chlieb. Ten vo svojom zložení obsahuje veľa vlákniny, ktorá je prospešná pre tráviaci systém a zároveň podporuje chudnutie. Odborníci radia, aby ste ráno siahli aj po viaczrnnom chlebe alebo chlebe s orechmi.

Pri príprave raňajok sa oplatí vzdať sa plánov na sendviče pripravené na báze bieleho chleba – najmä tých zatavených v plastových obaloch. Biely, pšeničný chlieb totiž obsahuje podstatne menej vlákniny a minerálnych látok, ktoré boli odstránené počas spracovania zrna.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie