Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakrájajte na plátky a naneste na pokožku. V okamihu pocítite úľavu

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dr.MYM). Komáre už začali svoju sezónu. Netreba veľa, aby sa príjemný pobyt vonku skončil bolestivými štípancami, ktoré časom bolia a svrbia. Hoci útoky komárov pravdepodobne nie sú zdraviu nebezpečné, suveníry, ktoré po sebe tento hmyz zanecháva, veľmi znepríjemňujú život. Poďme sa teda dozvedieť o spôsoboch, ako sa vysporiadať so […]
Menej ako 1 min. min.

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dr.MYM).

Komáre už začali svoju sezónu. Netreba veľa, aby sa príjemný pobyt vonku skončil bolestivými štípancami, ktoré časom bolia a svrbia. Hoci útoky komárov pravdepodobne nie sú zdraviu nebezpečné, suveníry, ktoré po sebe tento hmyz zanecháva, veľmi znepríjemňujú život. Poďme sa teda dozvedieť o spôsoboch, ako sa vysporiadať so štípancami od komárov.

Čo použiť pri uštipnutí komárom?
Foto: shutterstock/Dr.MYM

Bodnutie komárom

Niekedy necítime, že nám komár prenikol do kože, ale jeho aktivitu pocítime po niekoľkých hodinách. Vtedy sa zvyčajne v mieste uštipnutia objaví pľuzgier sprevádzaný začervenaním a svrbením. Je to preto, že komár pri bodnutí do kože vystrekne malé množstvo slín. To spôsobuje, že telo produkuje histamín, čo je začiatok menšej alergickej reakcie. Štípnutie komárom zvyčajne nie je nebezpečné, ale nepríjemné príznaky bodnutia trvajú niekoľko dní. Niekedy sa môže vyskytnúť závažnejšia reakcia na komárie sliny. Ak ju sprevádza opuch, žihľavka, silná bolesť a astmatický záchvat, je potrebný lekársky zásah.

Čo použiť pri uštipnutí komárom

Uštipol Vás komár? Vznikli vám pľuzgiere a svrbenie? Na zmiernenie nepríjemných príznakov musíte okamžite konať a pripraviť si obklad, ktorý rýchlo prinesie úľavu. Najlepší spôsob je domáci a odporúča sa obklad z plátku citróna, mletej petržlenovej vňate alebo čerstvých kapustných listov. V počiatočnej fáze možno použiť aj kocky ľadu, ktoré stiahnu cievy v koži a zmiernia alergickú reakciu. Ak náhodou nemáte po ruke takéto výrobky, môžete použiť aj liehový ocot. Aj ten poskytne úľavu od uštipnutia komárom.

Najlepší spôsob je domáci a odporúča sa obklad z plátku citróna, mletej petržlenovej vňate alebo čerstvých kapustných listov.
Foto: shutterstock/TSViPhoto

Keď čelíte masívnemu útoku komárov a máte veľa pľuzgierov, môžete použiť domáce prostriedky. Sú jednoduché na prípravu a navyše stačí použiť to, čo máte doma vždy po ruke. Problém by mala vyriešiť čajová lyžička soli rozpustená v pohári vody. Na druhej strane môžete použiť aj aloe vera. Ak máte doma rastlinu aloe vera, jednoducho odrežte kúsok stonky a jej obsahom potrite komárie bodnutie. Je to dobrý spôsob na odstránenie zápalu a upokojenie podráždenia.

Ako účinne odpudzovať komáre

Namiesto liečby svrbivých lézií spôsobených komármi je lepšie sa pred nimi chrániť a používať repelenty. Účinky repelentov sa dajú zvýšiť použitím domácich prostriedkov. Známym prípravkom proti komárom je gáfor, ale mnohí ľudia odporúčajú aj éterické oleje, najmä levanduľu, eukalyptus alebo klinček. A nezabudnite chrániť okná, cez ktoré môže nenásytný hmyz vletieť dovnútra a pod rúškom tmy na Vás zaútočiť. V tomto prípade dobre fungujú siete proti komárom. Môžete si tiež ozeleniť parapet a terasu a začať pestovať rastliny, ako je napríklad kocúrnik obyčajný, mäta, muškát alebo levanduľa.

Redakcia vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto naše babičky odháňali komáre. Stačí ho položiť na parapet. Malí krvilačníci sa k vám nepriblížia

Namažte okenný rám a do bytu nebudú lietať komáre. Tento trik vám zabezpečí pokojnú noc

The post Nakrájajte na plátky a naneste na pokožku. V okamihu pocítite úľavu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie