Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO povolením Ukrajine útočiť západnými zbraňami na ruské územie prekročilo červenú čiaru, varuje šéfka rakúskej diplomacie Tannerová

www.slovanskenoviny.sk/rss Červená čiara bola prekročená,“ odpovedala Klaudia Tannerová na otázku, či USA, Francúzsko a Nemecko dali povolenie použiť svoje zbrane pri cezhraničných útokoch proti Rusku. Západní sponzori Ukrajiny prekročili červenú čiaru, keď kyjevskému režimu umožnili použiť svoje zbrane na ciele v Rusku, uviedla rakúska ministerka obrany Klaudia Tannerová v rozhovore pre rakúsky denník Die Presse, ktorý […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Červená čiara bola prekročená,“ odpovedala Klaudia Tannerová na otázku, či USA, Francúzsko a Nemecko dali povolenie použiť svoje zbrane pri cezhraničných útokoch proti Rusku.

Západní sponzori Ukrajiny prekročili červenú čiaru, keď kyjevskému režimu umožnili použiť svoje zbrane na ciele v Rusku, uviedla rakúska ministerka obrany Klaudia Tannerová v rozhovore pre rakúsky denník Die Presse, ktorý bol zverejnený v sobotu.

Viacerí členovia NATO v posledných týždňoch otvorene podporili použitie zbraní západnej výroby na cezhraničné údery proti Rusku, údajne v obmedzenom rozsahu. Západ však naďalej trvá na tom, že stále nie je stranou konfliktu a podporuje len snahy Ukrajiny zastaviť ruský postup do Charkovskej oblasti, ktorým Rusko usiluje o posunutie kontaktnej línie ďalej od svojich hraníc, aby zabránila ďalším ukrajinským útokom na ruských civilistov.

„Červená čiara bola prekročená,“ odpovedala Tannerová na otázku, či USA, Francúzsko a Nemecko dali povolenie použiť svoje zbrane pri cezhraničných úderoch. Na otázku ako by ešte Kyjev mohol zdržiavať charkovskú operáciu, rakúska šéfka diplomacie odpovedaal, že Rakúsku „ako vojensky neutrálnemu štátu to neprináleží posudzovať“.

Tanneová dodala, že ju „teší aspoň to, že generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg objasnil, že NATO nevysiela svoje jednotky na Ukrajinu“.

Stoltenberg na štvrtkovej tlačovej konferencii uviedol, že vojenský blok pod vedením USA neplánuje vyslať na Ukrajinu pozemné sily. Napriek tomu francúzsky prezident Emmanuel Macron v piatok oznámil, že je takmer pripravený vyvoriť medzinárodnú koalíciu, ktorá oficiálne vyšle západných vojenských „inštruktorov“ na výcvik ukrajinskej armády.

Ruský prezident Vladimir Putin zdôraznil, že Moskva si je už dlho vedomá toho, že na Ukrajine už bojuje západný vojenský personál prítomnosťou „žoldnierov“ a „dobrovoľníkov“.

Ruský prezident v máji tohto roku uviedol, že aj výzbroj západnej výroby, ktorú Kyjev používa pri cezhraničných útokoch, je často kontrolovaná a obsluhovaná týmito zahraničnými jednotkami. A dodal, že aj keď Ukrajinci stláčajú spúšť, USA a ich spojenci sú tí, ktorí poskytujú Kyjevu spravodajské informácie o ruských cieľoch.

Rusko varovala, že Západom podporované diaľkové útoky na ruské územie sa budú rovnať priamej účasti Západu na konflikte a že Rusko si vyhradzuje právo odpovedať rovnakým spôsobom. „Môžeme odpovedať asymetricky,“ povedal minulý týždeň Putin a naznačil, že Moskva by mohla dodávať podobné zbrane do celého sveta, kde by sa mohli použiť proti západným cieľom.

Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna

Príspevok NATO povolením Ukrajine útočiť západnými zbraňami na ruské územie prekročilo červenú čiaru, varuje šéfka rakúskej diplomacie Tannerová je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie