Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nitra : SKÚSENOSTI NITRY SO ZAČLENENÍM CUDZINCOV Integrácia cudzincov, pomoc vojnovým odídencom z Ukrajiny, zabezpečovanie krízovej intervencie cez kontaktné mies…

SKÚSENOSTI NITRY SO ZAČLENENÍM CUDZINCOV 💙 Integrácia cudzincov, pomoc vojnovým odídencom z Ukrajiny, zabezpečovanie krízovej intervencie cez kontaktné miesto pre cudzincov Blue Dot Comin a skúsenosti Nitry s týmito témami. To boli hlavné body stretnutia so Simonou Zacharovou, splnomocnenkyňou Vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, ktorá tento týždeň zavítala na nitriansku radnicu. 💛 Splnomocnenkyňu sprevádzali […]
Menej ako 1 min. min.

SKÚSENOSTI NITRY SO ZAČLENENÍM CUDZINCOV

💙 Integrácia cudzincov, pomoc vojnovým odídencom z Ukrajiny, zabezpečovanie krízovej intervencie cez kontaktné miesto pre cudzincov Blue Dot Comin a skúsenosti Nitry s týmito témami. To boli hlavné body stretnutia so Simonou Zacharovou, splnomocnenkyňou Vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, ktorá tento týždeň zavítala na nitriansku radnicu.

💛 Splnomocnenkyňu sprevádzali pracovníčka úradu Mária Milková a prezident Slovenskej humanitnej rady Peter Devínsky. Delegáciu prijali viceprimátor Nitry Miloslav Špoták a prednosta radnice Martin Horák s koordinátorkou integrácie cudzincov Ivonou Fraňovou a projektovou manažérkou Luciou Szorád.

💙 V programe pracovného stretnutia bola návšteva kontaktného miesta pre cudzincov Blue Dot Comin v Nitre, ktorý je príkladom dobrej praxe a spolupráce samosprávy s mimovládnymi organizáciami pri zabezpečovaní služieb nielen odídencom z Ukrajiny, ale i všetkým cudzincom, ktorí potrebujú pomoc.

💛 Blue Dot Comin predstavuje spolupracujúcu platformu viacerých organizácii (mesto Nitra, NKN, SHR, UNHCR a UNICEF). V súčasnosti prevádzku kontaktného miesta Comin zabezpečuje Slovenská humanitná rada, prevažne z finančných zdrojov UNHCR a UNICEF. Mesto Nitra si tak dokázalo zabezpečiť viaczdrojové financovanie prostredníctvom partnerských organizácii, ktoré mestu pomáhajú riešiť problémy spojené s nárastom počtu cudzincov v meste a ich následnú integráciu.

📍 Nájdete ich na adrese Cintorínska 5, Nitra, na 2. poschodí.

✨ Viac informácií nájdete na https://comin.sk/






Zdroj: Mesto Nitra

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie