Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nové zbraně z USA v akci. Tvrdý úder Ukrajinců zničil ruské MiGy, letiště zachvátily plameny

Podle satelitních snímků z 15. května vypukl na letišti požár, píše Meduza. Při úderu na vojenské letiště byl podle zdrojů Astry zničen také sklad pohonných hmot a zranění utrpělo 11 vojáků. Portál dále uvádí, že ve středu ráno střela zasáhla na Krymu rovněž systém protivzdušné obrany S-400, přičemž přišli o život dva ruští vojáci a […]
Menej ako 1 min. min.

Podle satelitních snímků z 15. května vypukl na letišti požár, píše Meduza. Při úderu na vojenské letiště byl podle zdrojů Astry zničen také sklad pohonných hmot a zranění utrpělo 11 vojáků. Portál dále uvádí, že ve středu ráno střela zasáhla na Krymu rovněž systém protivzdušné obrany S-400, přičemž přišli o život dva ruští vojáci a dva byli zraněni. Ruské ministerstvo obrany, které ve středu informovalo o nočním sestřelení deseti střel ATACMS nad Krymem, škody ani oběti nezmínilo.

ČTĚTE TAKÉ: Rusko a Čína chtějí posílit své vztahy. Putin hodlá při návštěvě Pekingu jednat i o Ukrajině

Později se stal Belbek terčem vzdušného útoku – zřejmě pomocí střel ATACMS – podle Astry znovu a zničena byla čerpací stanice. Ruské ministerstvo obrany dnes uvedlo, že v noci na dnešek ruská protivzdušná obrana zničila pět střel ATACMS nad Krymem. O škodách se nezmiňuje. Moskva neposkytla žádné důkazy o tom, že by Ukrajina používala střely ATACMS, které Kyjevu poskytly Spojené státy, poznamenala agentura Reuters.

USA nedávno potvrdily, že tento typ raket s doletem až 300 kilometrů Ukrajině začaly dodávat. Ukrajinská armáda je poprvé vystřelila 17. dubna na vojenské letiště Džankoj na Krymu ležící asi 165 kilometrů od frontové linie. USA původně měly obavy, že Ukrajina použije střely k útokům hluboko v ruském vnitrozemí, což by mohlo vést k eskalaci války a možné přímé ozbrojené konfrontaci mezi USA a Ruskem.

Krymský poloostrov Rusko Ukrajině zabralo v rozporu s mezinárodním právem v roce 2014 a je to základna jeho černomořské flotily. V roce 2022 Moskva zahájila rozsáhlou invazi na Ukrajinu a určitá místa Krymu se od té doby stávají terčem ukrajinských útoků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kreml mění ministra obrany

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie